Răducu Filipescu: „E bine ce s-a întâmplat acum la Europarlamentare… ne arată unde avem oasele rupte”

Prima săptămână din iunie a adus cu ea ieşirea la rampă a preşedintelui PNL Călăraşi, Răducu Filipescu, prezent în faţa presei cu primele declaraţii privind rezultatele alegerilor europarlamentare din 25 mai.

„Organizaţia PNL Călăraşi a stat drept împotriva valului care a venit peste ea. Valul s-a spart la Călăraşi, nu a reuşit să tragă organizaţia după el şi aici vorbesc de valul anti-PNL, un val creat şi de greşelile noastre, de presa care ne-a fost împotrivă, dar şi de tactica bună folosită de PSD, cu acel USL care trăieşte chiar dacă era mort de mult. A fost un val identic cu cel care a venit peste PDL în 2012. Că noi am reuşit şi am rămas în picioare, chiar dacă am intrat sub target cu aproape 9.000 de voturi, este adevărat, dar asta nu înseamnă că noi am reuşit.”, a fost concluzia preşedintelui PNL Călăraşi, vizavi de aceste alegeri.

Nemulţumirile lui Filipescu, vizând tot sfera europarlamentarelor, sunt legate şi de rezultatele slabe înregistrate în municipiul Călăraşi, dar şi în comunele Perişoru sau Chirnogi.

„Am avut mici accidente pe care nu le-am aşteptat. Accident a fost la Călăraşi, semiaccident la Olteniţa, accident neplăcut şi neluat în calcul şi la Perişoru şi altul la Chirnogi, în rest s-a făcut targetul. Din punctul meu de vedere este foarte bine că a ieşit aşa. Drăgulin, cu rezultatul ăsta dezastruos, a ieşit pe locul doi pe ţară, deci vă daţi seama ce rezultate dezastruoase au fost la nivel naţional. Valul anti-PNL din cauza ruperii USL a măturat tot. La Perişoru pot pune rezultatele slabe pe seama stării de sănătate a primarului, care este bolnav, a spus clar că nu mai poate, acolo organizându-se mult mai bine PDL-ul, nu a fost o surpriză. Marea mea surpriză a fost Chirnogi care a defectat. Dar vă spun că a fost foarte bine ce s-a întâmplat. Nici nu vă daţi seama că radiografia care a fost făcută acum ne arată unde sunt oasele rupte. Prin asta vedem unde a avut loc scurgeri de voturi, dar şi datorită cui am avut succes. Noi am câştigat ce am câştigat în mediul rural. Singurul loc unde am câştigat la oraş a fost Lehliu Gară. Restul… PSD a câştigat peste tot pentru că a fost valul ăsta care a măturat tot.”

Filipescu a mai spus că are multe de reproşat primarului Drăgulin, dar probabil şi invers, şi că toate lucrurile care nu au funcţionat cum trebuie vor fi analizate şi se vor lua anumite măsuri.

„Da, am multe de reproşat lui Drăgulin, probabil şi el mie, nu l-am întrebat. Nu am analizat motivele eşecului, dar o vom face.”

Nici scorul obtinut la Olteniţa nu este unul bun, Filipescu precizând că mare parte din voturile PNL s-au îndreptat către Mircea Diaconu şi cu sprijinul lui Florian Cercel. De altfel, filiala PNL Olteniţa condusă de senatorul Iulian Dumitrescu nu a excelat la capitolul organizare, bifând în jur de 900 de voturi.SURSA-OBIECTIV DE CALARASI

Error