Social

PSD Organizaţia Judeţeană Călăraşi-Cadastrarea terenurilor agricole cu fonduri europene -Termenul a fost prelungit

Cj Calarasi
Comunitățile care beneficiază de cadastrarea terenurilor din fonduri europene unde se execută lucrări care nu se pot încadra în termenul de 31 decembrie 2023, prevăzut în contractele încheiate, vor putea să continue lucrările tot cu finanțare europeană, pe programul operațional următor.
Camera Deputaților a adoptat această modificare legislativă în completarea O.U.G. 36/2023.
Astfel, art. 31 alin. 6 prevede:
▶️Se introduce proiectul major “Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România” în lista proiectelor etapizate.
▶️Acest proiect va continua în cadrul Programului Operațional Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare 2021-2027.
▶️Autoritatea de Management pentru Programul Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare 2021-2027 va prelua drepturile și obligațiile Autorității de Management pentru Programul Operațional Regional 2014-2020 (prin încheierea unui nou contract de finanțare pentru perioada 2021-2027).
Legea va fi transmisă pentru promulgare.
Modificarea legislativă era necesară în contextul în care sunt 581 din 660 de UAT-uri incluse în POR pentru care lucrările sunt în curs de execuție sau în procedură de licitație publică pentru cadastrarea terenurilor, pe fonduri europene.