Promovabilitate 0 la matematică pentru șase licee din județul Călărași

Cea de a doua etapă a simulării pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat, ce s-a ținut la finele lunii aprilie a.c., nu a adus schimbări deosebite în ceea ce privește procentul de promovabilitate. O îmbunătățire în ceea ce privește notele obținute la matematică și limba română se poate observa totuși, la simularea pentru Evaluarea Națională, unde notele obținute de elevii claselor a VIII a arată că promovabilitate a înregistrat o ușoară creștere .

Promovablitate mai mare, înregistrată la simularea pentru Evaluare Națională

Dacă la prima etapă, la limba română, au promovat, la simulare, peste 56% dintre elevii care au susținut această probă, la cea de a doua etapă, promovabilitatea a fost de 59,7%. Un rezultat, destul de bun, a fost obținut la matematică. Comparativ cu prima simulare, unde procentul de promovare a fost de 17,21%, la cea a doua evaluare, promovabilitate a fost aproape dublă , de 31,93%. O creștere semnificativă a promovabilității, la disciplina matematică a fost înregistrată la mai multe școli din județ. Liceul Teoretic ,,Neagoe Basarab” din Oltenița a înregistrat la prima simulare, 56%, iar la cea de-a doua etapă, 82,61%. Un rezultat bun la aceeași disciplină a fost obținut și de Școala Gimnazială din comuna Luica, 78,95%, comparativ cu prima evaluare, când rezultatul a fost de 15%. Pe același trend, se află și Școala Gimnazială ,,Nicolae Titulescu” unde, la prima simulare, au promovat la matematică doar 29% dintre elevii de clasa aVIII-a, iar la a doua simulare au promovat peste 51% dintre elevi. Aceeași situație este și la Școala Gimnazială ,,Tudor Vladimirescu”, unde procentul de promovabilitate, la prima simulare la matematică, a fost de 13,9% iar, în prezent, promovabilitatea înregistrată este de 50,62%. Nu cu aceleași rezultate se pot lăuda și liceele din județ, la cea de-a doua simulare pentru bacalaureat.

Rezultate mai slabe obținute II-a simulare pentru Bacalaureat

Dacă la prima simulare, promovabilitatea la limba română a fost de 48,8%, la cea de-a doua, a scăzut la 43,49%, la licee. Nici la matematică, rezultatele nu sunt satisfăctoare, la unele licee. La proba de matematică (T1) ,pentru clasele de profil, unde subiectele au un grad de dificultate mai mare, au promovat numai 49,79% dintre elevii de clasa a XII-a. Un procent foarte mic, de numai 6.18% promovabilitate, au obținut elevii care au susținut evaluarea la matematică (T2) unde subiectele la matematică au fost mai ușoare. Acest fapt demonstrează că elevii de la clasele cu profil tehnologic sunt slab pregătiți la matematică.

Promovabilitate 0 la matematic, înregistrată de 6 licee din județ

Tot la această disciplină, s-au evidențiat licee care nu au obținut nicio notă de trecere, promovabilitatea fiind de 0%. Printre acestea se numără : Liceul Tehnologic Auto, Liceul Danubius, Liceul Tehnologic ,,Dan Mateescu” din Călărași, precum și Liceul Tehnologic nr. 1 Borcea, Liceul Tehnologic ,,Nicolae Bălcescu”din Oltenița și Liceul Tehnologic,,Duiliu Zamfirescu” din Dragalina.

Va fi organizată și cea de a treia simulare pentru Evaluare Națională și Bacalaureat

Referitor la aceste rezultate, inspectorul general școlar Silviana Șestacovschi a spus că nu sunt îmbucurătoare. ,,Suntem foarte nemulțumiți de rezultatele obținute de liceele din județ, în special, la matematică. În perioada imediat următoare, vom mobiliza cadrele didactice pentru organizarea unui număr mai mare de ore de pregătire suplimentară cu toți elevii care au obținut rezultate slabe, astfel încât, la examenul de Bacaluareat să înregistrăm cât mai multe note de cinci și șase. Acest lucru ne determină să organizăm o a treia etapă de simulare, ce va avea loc la jumătatea lunii mai și se va desfăsura, exact, în condițiile unui examen. Sperăm, totuși, că în acest mod, îi vom determina pe elevi să să pregătescă mult mai serios pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat”, a precizat inspectorul general școlar Silviana Șestacovschi pentru Actualitatea de Călărași.SURSA-actualitatea de calarasi.ro

Error