Mamele ar putea primi un ajutor financiar la nastere

Mamele ar putea beneficia de un ajutor din partea statului pentru fiecare dintre copiii nou nascuti, se arata intr-un proiect de act normativ inregistrat recent in Parlamentul Romaniei. Conform documentului, ajutorul se va acorda o singura data, la eliberarea certificatului de nastere al copilului, informeaza www.avocatnet.ro

Masura este curpinsa intr-un proiect de lege privind acordarea de ajutor financiar pentru nou nascuti inregistrat recent la Senat de catre mai multi deputati PP-DD. Concret, acestia propun acordarea unui ajutor financiar mamelor pentru achizitionarea de produse de lenjerie si ingrijire de prima necesitate.

Motivul elaborarii proiectului de act normativ este cuprins in expunerea de motive, document in care deputatii initiatori mentioneaza ca au avut in vedere incurajarea mamelor aflate la inceput de drum, precum si oferirea posibilitatii de a achizitiona un minim de produse strict necesare unui nou nascut.

Potrivit propunerii legislative, ajutorul va fi in suma de 500 RON, neimpozabili si se va acorda o singura data, la eliberarea certificatului de nastere.

Proiectul se afla ,momentan, la inceput de drum in Parlamentul Romaniei, Senatul fiind prima camera sesizata. Pentru ca prevederile sale sa se aplice, propunerea trebuie adoptata intr-o prima faxa de senatori, apoi de deputati, care vor avea si ultimul cuvant. Pana acum, documentul a primit doar avizul favorabil al Consiliului Legislativ.sursa-actualitatea de calarasi.ro