PROIECTIL DE RAZBOI-descoperit in com.BOSNEAGU !

PROIECTILIntervenţie pirotehnică pentru asanarea muniţiei rămasă neexplodată

Un cetăţean din localitatea Boşneagu a descoperit în timp ce săpa în propria curte un proiectil exploziv de 76 de milimetri (muniţie rămasă neexplodată)

Un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi a intervenit prompt şi a înlăturat pericolul

În data de 18.03.2015, ora 14.55, un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi s-a deplasat pe raza localităţii Boşneagu, comuna Dorobanţu, pentru ridicarea, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul unui proiectil exploziv de calibru 76 de milimetri.
Respectivul proiectil exploziv a fost descoperit de către Ion V. în timp ce efectua lucrări agricole în propria gospodărie.
Conştientizând pericolul reprezentat de muniţia rămasă neexplodată descoperită, acesta a anunţat de urgenţă organele abilitate, utilizând numărul de urgenţă 112, pentru a solicita intervenţia echipajului pirotehnic
Specialiştii pirotehnişti au intervenit cu o autospecială şi au ridicat proiectilul exploziv de 76 milimetri, pe care l-au depozitat în vederea distrugerii.

Error