Proiect misionar – filantropic demarat de tinerii din parohia Crivăț-Episcopia Sloboziei și Călărașilor Protopopiatul Oltenița Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena”

o diploma mica pentru un suflet mare upload_thumbnailÎn perioada ianuarie – martie 2015, tinerii care fac parte din grupul de cateheză „Hristos împărtășit copiilor” al parohiei Crivăț, protopopiatul Oltenița, au desfășurat un proiect misionar filantropic, intitulat „Dar din dar”. În Crivăț, există mai multe familii de etnie rromă, pe care parcă destinul le-a adunat în aceeași parte a localității, în acel spațiu rupt de vremurile noastre, cu case coșcovite, cu ulițe nepavate, pe care noroiul îngreunează accesul. Alături de preotul Alexandru Aprozeanu, au demarat un proiect pentru a veni în ajutorul acestor familii. Pentru a-și îndeplini scopul propus, tinerii stat de vorbă cu oameni mai înstăriți din comuna lor, pe care au dorit să îi sensibilizeze cu privire la nevoile în care se află oameni ce locuiesc la o aruncătură de băț de casele lor. Le-au vorbit acestora despre lumina aducătoare de liniște a faptelor bune, despre bucuria de a oferi celor mai puțin fericiți câte ceva din ceea ce au ei.
Din punct de vedere material, au reușit să colecteze 11 pungi cu haine, pe care le-au donat oamenilor sărmani din comuna lor.
Din punct de vedere moral, filantropic, dar și misionar, tinerii consideră că mesajul lor a ajuns la inimile oamenilor. Au dorit astfel să ofere un exemplu de conduită creștinească față de cei care se află atât de aproape de noi, însă, spiritual, ne îndepărtăm zi de zi de ei și de nevoile lor. Unul dintre marile rezultate este faptul că au reușit să îi determine pe oameni să fie atenți și receptivi la cei de lângă ei.
Pe cei care au dăruit lucruri, i-au răsplatit cu o diplomă care conține și o poezie compusă de colega noastră, Ștefania Soare, în care se vorbește despre iubirea jertfelnică.
În urma desfășurării acestor activități au fost realizate fotografii, filmulețe – mărturii ale implementării proiectului lor, pe care doresc să le facă cât mai cunoscute, pentru ca astfel de fapte să devină model și pentru alți oameni cu sufletul deschis.
Tinerii din Crivăț se vor înscrie cu proiectul lor „Dar din dar” la concursul național de mini – proiecte misionar – filantropice „Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu” al Patriarhiei Române.

A consemnat:
Pr. Aprozeanu Alexandru Răzv

Error