Primarul comunei Chiselet-Mihail Penu: „Concetăţenii mei mi-au acordat votul de încredere şi mă simt obligat să continui modernizarea comunei”

mihai penuSituată la numai 12 km de oraşul Olteniţa, comuna Chiselet este condusă din anul 1996 de un primar tânăr care a reuşit de-a lungul timpului să se remarce prin realizări multiple. Mihail Penu a reuşit implementarea unor proiecte importante care au îmbunătăţit considerabil viaţa comunităţii.

„Am încercat şi mă bucur că am reuşit să finalizez obiective de interes public local şi consider că toate proiectele implementate au fost necesare. Precizez că învăţământul şi infrastructura rutieră a comunei au reprezentat priorităţile mele de-a lungul anilor, de când sunt primar. Astfel, an de an, primăria a reuşit să asigure resursele umane şi materiale în instituţiile de învăţământ (şcoli şi grădiniţe) care funcţionează în comună. De asemenea de la Guvernul României prin ISJ Călăraşi au fost finanţate o serie de investiţii precum: construirea unui grup sanitar la Şcoala nr. 1, reparaţia sălii de sport şi înlocuirea acoperişului cu tablă tip lindab la Grădiniţa nr. 1. Nu în ultimul rând, Consiliul Local a alocat suma necesară pentru achiziţionarea mobilierului necesar în vederea înfiinţării spaţiului de joacă pentru copii din curtea Grădiniţei nr. 1”, a declarat primarul Mihail Penu.

În ceea ce priveşte infrastructura rutieră a comunei, s-a realizat pietruirea tuturor drumurilor din localitate şi asfaltarea principalelor drumuri de interes public local. O altă importantă realizare în opinia primarului comunei este serviciul de salubrizare care colectează deşeurile menajere de la locuitori exact ca la oraş. Mai mult decât atât, Consiliul Local a venit cu completarea şi a cumpărat utilaje specifice pentru împrăştierea deşeurilor la platforma de gunoi a comunei. Astfel, comuna este în permanenţă curată şi igienizată. Un alt serviciu important la care primarul Mihail Penu şi-a adus contribuţia personală, este serviciul de pază comunitară de pe raza comunei, care asigură liniştea cetăţenilor şi stopează infracţiunile din gospodării şi nu numai. Comuna Chiselet, alături de alte 4 comune, a demarat şi un program care are ca obiectiv înfiinţarea unei centuri ocolitoare de la Mânăstirea până în oraşul Olteniţa.

Cu sprijinul Consiliului Judeţean Călăraşi, conform HG 577 primăria Chiselet a primit finanţare pentru finalizarea lucrărilor de extindere cu încă 2,5 km a reţelei de apă potabilă şi forarea a încă două puţuri noi de mare adâncime, astfel încât debitul de apă necesar locuitorilor să fie asigurat în orice anotimp al anului. Apa furnizată locuitorilor comunei este contorizată în majoritatea gospodăriilor. Nu au fost uitate nici lăcaşurile de cult, respectiv cele două Biserici din comună care au primit din partea Consiliului Local sumele necesare pentru împrejmuirea Cimitirului din Chiselet şi finalizarea clădirii din incinta Bisericii Surlari.

Totuşi, primarul comunei Chiselet, Mihail Penu speră ca bugetul alocat să fie mai mare ca în anii precedenţi, şi asta pentru că „diferenţa dintre euro şi leu e foarte mare” şi pentru că fără bani nu se poate realiza nimic, ba chiar nimic nu se mai poate începe. Când, în discuţia purtată, a venit vorba de motivul pentru care şi-a dorit funcţia de primar al comunei, 5 mandate la rând, Mihail Penu a venit cu un argument extrem de important, acela că şi-a dorit dintotdeauna să scoată comuna Chiselet în atenţia mai marilor judeţului.

„Cel mai important motiv pentru care am candidat mandat după mandat a fost unul simplu: să reuşesc în plan administrativ şi economic, astfel încât localitatea Chiselet să nu mai fie dată uitării”. Prin modestia bine cunoscută, Mihail Penu a precizat că reuşita comunei Chiselet aparţine în totalitate locuitorilor. „Concetăţenii mei mi-au acordat votul de încredere şi mă simt obligat să continui modernizarea comunei, motivarea mea a fost una singură: dacă prin ceea ce am promis am şi realizat înseamnă că pot ieşi cu fruntea sus în faţa lor şi îi pot reprezenta cu cinste şi demnitate în faţa autorităţilor judeţene”. Planuri pentru noi proiecte şi activităţi edilitare sunt foarte multe la nivelul administraţiei comunei Chiselet. Aşa cum a declarat primarul Mihail Penu, atragerea fondurilor financiare reprezintă cea mai importantă prioritate a sa, întrucât pentru perioada următoare şi-a propus realizarea unor proiecte extrem de interesante şi totodată benefice locuitorilor: Introducerea gazelor naturale în gospodăria locuitorilor şi asfaltarea celor mai importante drumuri din reţeaua stradală a comunei.

Pe agenda sa de lucru se mai află şi promovarea mişcării sportive din localitate, prin înscrierea din campionatul viitor a echipei de fotbal Voinţa Chiselet, care îşi va disputa jocurile pe arena din localitate ce va fi reabilitată. Mihail Penu îşi pune toate speranţele în noul preşedinte al României, Klaus Iohannis, care în opinia sa va avea o guvernare bună pentru România. Afirmă acest lucru pentru că: „În ACL există mai multă maturitate decât cred adversarii noştri!” Aşa că, Mihail Penu îşi conturează planurile încă de pe acum, ca totul să fie pregătit pentru încă un mandat în fruntea primăriei Chiselet.sursa-obiectiv-online.ro

Error