IPJ CALARASI-BULETIN DE PRESĂ

ipjcalarasi_32615300_46224400Olteniţa – urmărit naţional, prins de poliţişti

La data de 9 octombrie 2014, poliţiştii de investigaţii criminale din Olteniţa au prins pe B. Nicolae, de 42 ani, din Olteniţa, persoană urmărită naţional.
Bărbatul, care a fost condamnat, la sfârşitul lunii septembrie 2014, de Judecătoria Olteniţa, la 3 ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, a fost preluat de poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale Călăraşi şi a fost depus în penitenciar, pentru executarea pedepsei

Frumuşani – cinci persoane au fost reţinute de poliţişti, pentru săvârşirea de infracţiuni cu violenţă

Cinci percheziţii domiciliare au desfăşurat poliţiştii călărăşeni, ieri, pe raza comunei Frumuşani, în urma cărora tot atâtea persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, pentru săvârşirea de acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice, furt şi loviri sau alte violenţe.
În fapt, în seara de 8 septembrie 2014, un tânăr de 21 ani, din comuna Frumuşani, a fost acostat de mai multe persoane, în timp ce se afla în apropierea unei staţii de alimentare cu carburant, de pe DN 4, fiind lovit cu obiecte contondente.
Pentru documentarea activităţii infracţionale, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Călăraşi, ai Poliţiei Oraşului Budeşti şi Secţiei 5 Poliţie Rurală, cu sprijinul poliţiştilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Călăraşi, au descins ieri, în baza mandatelor de percheziţie, emise de Judecătoria Olteniţa, la locuinţele persoanelor implicate în agresiune.
Urmarea activităţilor desfăşurate, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de P. Alexandru, de 49 ani, M. Constantin, de 43 ani, M. Marius, de 25 ani, C. Valentin, de 29 ani, şi faţă de F. Adrian, de 28 ani, toţi din comuna Frumuşani, judeţul Călăraşi, pentru săvârşirea infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice, furt calificat şi lovire sau alte violenţe.
Cele cinci persoane, bănuite de comiterea faptelor, au fost depuse în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi, urmând să fie prezentate Judecătoriei Olteniţa, cu propunerea de arestare preventivă.

Infracţiuni rutiere, constatate de poliţişti

În seara de 8 octombrie 2014, poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Curcani au depistat, pe DJ 402, pe raza comunei Nana, pe R. Petrişor, de 18 ani, din comuna Luica, în timp ce conducea un moped, fără a poseda permis de conducere.
Tânărul va fi cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În ziua de 9 octombrie 2014, poliţişti din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Grădiştea au depistat, pe raza comunei Alexandru Odobescu, pe U. Costel, de 27 ani, din comuna Independenţa, care conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere.
În cauză vor fi continuate cercetările pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Accidente rutiere uşoare

În după-amiaza de 9 octombrie 2014, R. Florian, de 59 ani, din municipiul Slobozia, judeţul Ialomiţa, a condus un autoturism, pe strada Eroilor, din municipiul Călăraşi, şi, la intersecţia cu strada Griviţa, nu a respectat semnificaţia indicatorului Oprire.
Acesta a intrat în coliziune cu alt autoturism, condus pe drumul prioritar de E. Vergil, de 38 ani, din Călăraşi, care a fost proiectat apoi într-un alt autovehicul staţionat.
În urma accidentului, a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto, E. Vergil.
Poliţiştii au constatat că celălalt şofer, R. Florian, prezenta o concentraţie alcoolică de 0,21 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză a fost întocmit dosar penal.

În după-amiaza de 9 octombrie 2014, D. Mihaela, de 29 ani, din comuna Nana, a condus un autoturism pe DJ 402, în afara localităţii, şi, pe fondul altor preocupări în timpul conducerii, a pierdut controlul asupra direcţiei. Maşina a părăsit partea carosabilă şi a intrat într-un copac.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a unui copil de 2 ani, care se afla pe bancheta din spate a autoturismului, fără a fi asigurat în dispozitiv de retenţie.
Poliţiştii au constatat că femeia care conducea autovehiculul nu se afla sub influenţa alcoolului.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Olteniţa – activităţi ale poliţiştilor, pentru prevenirea delincvenţei juvenile

În ziua de 9 octombrie 2014, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Olteniţa au desfăşurat, pe raza localităţii, o acţiune de prevenire a absenteismului şcolar şi a delincvenţei juvenile.
Au fost verificate 4 unităţi de alimentaţie publică şi 3 săli de jocuri de noroc, unde au fost depistaţi 7 elevi care absentau nemotivat de la cursuri.
Aspectele constatate au fost prezentate conducerii unităţilor de învăţământ şi părinţilor elevilor, pentru luarea măsurilor de evitare şi de remediere a acestor abateri.

Lehliu Gară – reţinut de poliţişti, pentru furturi din societăţi comerciale

La data de 9 octombrie 2014, poliţiştii din Lehliu-Gară au reţinut pentru 24 de ore pe R. Ionel, de 16 ani, din localitate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat.
În fapt, în perioada mai – octombrie 2014, acesta, împreună cu alţi trei tineri (dintre care unul a fost reţinut anterior, iar ceilalţi doi au vârste de 13 şi 14 ani), au spart mai multe locuinţe şi societăţi comerciale din Lehliu-Gară, de unde au sustras unelte electrice, bani şi produse alimentare, în valoare totală de aproximativ 7000 lei.
Poliţiştii au recuperat 50% din prejudiciul produs şi au dispus, la data de 9 octombrie 2014, măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de R. Ionel, pe care l-au depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi
Acesta va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Lehliu Gară, cu propunerea de arestare preventivă.

Error