PoliticVideo

PRIMARIA MUNICIPIULUI OLTENITA-O abordare strategică, logică și pe termen lung referitoare la parcări !

O abordare strategică, logică și pe termen lung referitoare la parcări este foarte importantă. În caz contrar, riscăm să devenim captivi ai blocajelor de trafic. ??
Știu că pare o decizie nepopulară, dar este important pentru oraș să gândim pe termen lung soluția parcărilor.
În momentul în care cererea de locuri de parcare este foarte mare, iar cetățeanul poate parca oriunde, pe trotuare, în intersecții, pe treceri de pietoni, fără să-i pese, nu este surprinzător că se creează această afluire în zonele centrale și, bineînțeles, uitatul mașinii în acel loc.
Toate orașele care au dorit să gestioneze traficul, au adoptat și politici de parcări în consecință, ceea ce înseamnă: taxarea parcărilor, disciplinare și reglementări legate de parcarea cu durată limitată în zonele fierbinți, plus o politică pe termen lung de a muta locurile de parcare de pe carosabil în afara carosabilului prin construcția de parcări în afara carosabilului.
O politică coerentă privind parcările este una dintre cele mai eficiente pârghii ale Primăriei pentru a planifica, administra şi exploata un sistem durabil de reconditionare a străzilor și de creare de noi locuri de parcare.
Gestionarea parcărilor fără un preț corect nu va ajuta orașul, deoarece furnizarea de locuri de parcare gratuite reprezintă un stimulent pentru utilizarea autoturismului, iar numărul celor care vor circula cu mașina va continua să crească.
Politicile de parcare nu funcționează fără aplicarea regulamentelor și sancționarea ilegalităților.
Aplicarea regulamentelor și sancționarea trebuie să fie eficiente, atente și echitabile, pentru a menține eficiența utilizării spațiului public.
Dacă reușim să trecem peste reacția inițială de revoltă, perfect normală de altfel, vom vedea că scopul este unul mai amplu și benefic pe termen lung pentru oraș.
Costinel Milescu