PRIMA SCOALA POLITICA DE VARA -organizata de PNL DIASPORA la Fagaras !

140-1024x683

 

Prima Scoala Politica de Vara organizata de PNL Diaspora la Fagaras s-a incheiat cu succes!

 

140Intre  7 si  9 august a.c. a avut loc, la Făgăraș un eveniment important pentru liberalii din diaspora si nu numai, prima școală politică de vară organizata de PNL Diaspora.

11870686_908551092535307_5571481887553045305_n
Dezbaterile au avut loc in Cetatea Fagarasului, dezbateri care au participat peste o suta de lideri liberali din tara si din afara granitelor.

Persoanele participante s-au bucurat  de mesajul Președintelui Romaniei, domnul Klaus Iohannis, care a tinut sa transmita multumiri fata de romanii din Diaspora care l-au sustinut si il sustin incontinuare:

*Dragi romani de pretutindeni!

Dragi liberali!
Mă bucur că vă aflați în această perioadă din nou acasă. Apreciez efortul pe care l-ați făcut pentru a fi astăzi aici. Cred că un astfel de eveniment organizat pentru prima dată de către un partid politic din România este de bun augur.
Folosesc acest prilej pentru a vă mulțumi nu doar pentru susținerea din timpul campaniei electorale din 2014, ci și pentru implicare și spirit civic.
Am promis romanilor un alt mod de a face politică și o schimbare fundamentală. Voi ați fost și sunteți în prima linie și faceți posibilă această schimbare. Comunitățile de romani din întreaga lume sunt și vor rămâne mereu în atenția mea. Preocupările și problemele romanilor din diaspora sunt pe agenda discuțiilor mele cu reprezentanții altor state. Cred că un stat puternic nu este unul izolat, ci unul care se bucură de respectul și încrederea partenerilor ai cărui reprezentanți comuni comunică și discută permanent cu omologii lor pentru a construi proiecte comune.
Am privilegiul ca în aceste luni de mandat să-i reprezint pe concetățenii mei din tară și din afară granițelor. Voi continua să am întrevederi pentru că dincolo de orice, vreau ca România să fie percepută pretutindeni pe măsura potențialului său ca stat și pe măsura ambițiilor noastre ca nație.
Tocmai de aceea vă chem să îmi fiți alături, să fiți cei care dau tonul solidarității și unității de care avem nevoie pentru a promova imaginea tării noastre.
Dacă vrem un alt rol în Europa și în lume,trebuie să ni-l asumăm si să-l construim împreună!
Ca membri ai unei organizații politice, v-ați asumat deja misiunea de a contribui la luarea unor decizii care pot schimba în bine viața comunităților din care proveniți și pe care le reprezentați.

Dragii mei, mă leagă o relație specială de romanii din diaspora, angajamentele pe care mi le-am asumat rămân neschimbate. O lege a votului prin corespondentă de care să beneficiați cu toții este un obiectiv important care trebuie scos din sfera discuțiilor politice partizane.
Vă mulțumesc încă o dată, contez pe voi și știu că împreună putem construi o Românie puternică!
Klaus Iohannis, președintele României*
La rândul său, copreședintele PNL, Alina Gorghiu a salutat initiativa organizarii Scolii de vara dedicata Diasporei:

Prieteni liberali din Diaspora!
Vă mulțumesc în numele Partidului Național Liberal pentru participarea la Școala Politică de Vară de la Fagaras organizată de PNL Diaspora.
Este un eveniment prin care noi, liberalii vrem să arătăm incontinuare deschiderea fată de romanii din străinătate, pe care-i considerăm parte a națiunii romane.
Pentru PNL și pentru mine este foarte important să răspundem nevoilor comunităților romanești din străinătate. Romanii din Diaspora nu sunt romani de rang secund. Ei vorbesc românește, sunt cetățeni romani, au rude și prieteni aici, vin în concediu în tară, trimit bani în România și investesc în România!
PNL consideră că România are obligația să-i țină aproape pe romanii din Diaspora, să-i stimuleze să se implice în dezvoltarea țârii, să-și folosească competențele și contactele dezvoltate în străinătate pentru a ajuta tară.
Mizăm pe dumneavoastră, liberalii din Diaspora să transmiteți acest mesaj în toate comunitățile romanești din străinătate. Vă asigur în același timp că PNL nu uită contribuitia organizațiilor liberale din diaspora și a votanților din străinătate la victoria candidatului PNL, Klaus Iohannis, în alegerile prezidențiale din noiembrie 2014.
Considerăm susținerea masivă a diasporei romanești pentru domnul Klaus Iohannis un succes electoral major
al PNL Diaspora și un semnal puternic că România noastră să semene din ce în ce mai mult cu țările dezvoltate.
Cu toții vrem o tară că afară și încercăm împreună să o construim, pentru că știm că într-o astfel de tară sunt șanse mari că mulți romani să revină.În același timp, PNL și-a asumat datoria de a răspunde solicitărilor diasporei în legătură cu dreptul de vot.
Am depus în Parlamentul României în luna martie un proiect de lege pentru acordarea dreptului la vot prin corespondentă, romanilor din străinătate.
Vă rog să popularizați această inițiativă PNL Diaspora si să arătați interesul clar al PNL, ca romanii din diaspora să poată vota prin corespondentă în alegerile parlamentare din 2016. Este o formă de respect pentru concetatenii nostri din afară granițelor și o dovadă că PNL își dorește o Românie care să strângă legăturile cu ei.
Sunt convinsă că această Scoală Politică de Vară va fi un bun prilej pentru întărirea legăturilor PNL Diaspora. Doresc ca PNL să fie in continuare partidul de suflet al Diasporei romanești care să răspundă prompt și eficient solicitărilor pe care le au comunitățile noastre în străinătate.Cred că este foarte important să comunicăm mai mult în mediul online, iar liberalii din Diaspora să facă cunoscute paginile de facebook ale PNL în așa fel încât mesajul liberal să ajungă cat mai direct la romanii din stainatate.
Calde salutari, Alina Gorghiu, copreședinte al Partidului Național Liberal!*

 

PNL Diaspora a multumit  atât participanților, cât și tuturor celor care s-au implicat pentru a asigura succesul acestei prime ediții Scoala Politica de Vara  a organizației asigurandu-i   pe liberalii din străinătate că acest eveniment va deveni unul periodic în calendarul partidului.


Notice: Undefined variable: responsive_view_320 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 205

Notice: Undefined variable: responsive_view_480 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 209

Notice: Undefined variable: content in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 121

Notice: Undefined variable: responsive_view_480 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 136

Notice: Undefined variable: responsive_view_320 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 136