PREVENIREA ÎNŞELĂCIUNILOR ŞI TÂLHĂRIILOR – ÎNTÂLNIRE A POLIŢIŞTILOR CU PERSOANELE VÂRSTNICE

DSCN4670Poliţiştii de prevenirea criminalităţii şi cei de ordine publică au desfăşurat activităţi de reducere a victimizării persoanelor vârstnice.

În zonele aglomerate de pe raza municipiului Călăraşi a avut loc, astăzi, o acţiune de informare cu privire la modurile de operare în cazul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune.
Poliţişti din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii, Biroului de Ordine Publică Urban Călăraşi şi studenţi la Academia de Poliţie „A. I. Cuza”, aflaţi în stagiul de practică, au discutat cu persoanele întâlnite în zona bazarului, a pieţei „BIG” şi Parcului Florilor.DSCN4672
Având în vedere că multe dintre persoanele interpelate sunt vârstnici, prezentând risc de victimizare prin înşelăciuni sau tâlhării, recomandările oamenilor legii au vizat măsurile pe care le pot lua pentru a recunoaşte modurile de operare prin metoda „accidentul”, „ghicitul”, prin desemnarea ca premianţi la concursuri la care nu au participat etc. precum şi modalităţile în care se pot feri de agresori.

Acţiuni similare vor fi desfăşurate în zilele următoare şi în alte zone din Olteniţa, Fundulea, Lehliu şi Budeşti, în scopul creşterii gradului de informare a cetăţenilor despre măsurile de autoprotecţie necesare evitării riscului de victimizare.

Error