„La un ac de marginea prăpastiei” – acţiune preventivă în rândul tinerilor, la Centrul de Plasament din Perişoru

1Marţi, 03 februarie 2015, Centrul de Plasament „Sfântul Ştefan” Perişoru a fost gazda întâlnirii dintre poliţişti şi copiii instituţionalizaţi, discuţiile fiind purtate pe tema conştientizării efectelor implicării în săvârşirea de infracţiuni
Acţiunea a fost iniţiată de poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, pentru prevenirea infracţiunilor de tâlhărie, furt şi de înşelăciune.
La întâlnire au participat şi poliţişti de la Postul de Poliţie Perişoru, copii instituţionalizaţi la SERA, la Perişoru şi la Centrul de primire în regim de urgenţă „Sfânta Maria” din Călăraşi, precum şi tineri ai Asociaţiei „Alege să trăieşti”.
Poliţiştii au dezbătut cu tinerii aspectele juridice ale infracţiunilor de tâlhărie, furt şi de înşelăciune, efectele asupra organismului, dar şi în planul răspunderii penale, ale consumului de alcool sau a altor substanţe interzise.
Discuţiile cu tinerii au avut scopul de a-i face să conştientizeze că anturajul neinspirat ales te poate conduce la „un ac de marginea prăpastiei”, cât de aproape poţi fi de a încălca legea şi a răspunde penal atunci când alegerile făcute îţi sunt influenţate de elemente rău intenţionate.
Au fost exemplificate cazuri concrete de minori care au săvârşit infracţiuni sau contravenţii, cum au fost pedepsiţi şi cum le-au influenţat viaţa încălcările normelor penale şi a celor de convieţuire socială.
Poliţiştii şi reprezentanţii Asociaţiei „Alege să trăieşti” au transmis necesitatea adoptării unei atitudini de toleranţă, înţelegere şi respect faţă de valori precum viaţa, integritatea corporală şi bunurile oricărei persoane.

Copiii, receptivi la sfaturile poliţiştilor

Error