Social

POLIȚISTUL ZILEI-Polițistul zilei este agent șef principal de poliție Gabriel Andronescu, care a salvat trei persoane de la înec, cu ajutorul trecătorilor.

 

La data de 8 octombrie a.c., în jurul orei 15.35, în timp ce patrula în zona Portului Călărași, județul Călărași, politistul  a observat trei persoane care intrau în apă îmbrăcate.

Imediat, a oprit autoturismul, a strigat la acestea, dar văzând că nu a primit niciun răspuns a fugit către ele, s-a urcat într-o barcă și a reușit scoaterea la suprafață, în viață, a unei femei, de 73 de ani.

Celelalte două persoane au fost scoase la suprafață, la solicitarea polițistului, de către doi cetățeni care se aflau în zonă.

Toate cele trei persoane (mama și doi copii majori) au fost transportate la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Politistul  are 39 de ani și lucrează la Serviciul Judeţean de Poliţie Transporturi Călăraşi.

În anul 2010, în timp ce se afla în timpul liber, același polițist a salvat dintr-un incendiu, care avea loc într-un apartament de pe scara blocului unde locuiește, o fetiță, pe care a dus-o la el acasă până la stingerea incendiului.