RADIO TV OLTENITA
Social

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean acţionează pentru asigurarea unui climat de siguranţă civică pe raza judeţului Călăraşi

În ziua de 28 decembrie a.c., ora 11.30, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase Călăraşi l-au identificat pe G. Petrică, din municipiul Olteniţa, care comercializa, fără drept, pe bulevardul Republicii, articole pirotehnice din clasa I (428 de artificii).

– În ziua

de 28 decembrie a.c., ora 12.00, I. Nicolae, din municipiul Olteniţa, a fost depistat de poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase Călăraşi, în timp ce deţinea şi comercializa, fără drept, pe bulevardul Republicii, articole pirotehnice din clasa a II a şi a III a (3 baterii cui artificii şi 1130 petarde).

– În ziua de 28 decembrie a.c., ora 15.40, M. Mariana, din municipiul Olteniţa, care deţinea şi comercializa, fără drept, pe strada Argeşului, din localitate, articole pirotehnice din clasa a II a şi a III a, a fost prinsă de poliţişti, care au constatat că societatea, al cărei administrator este aceasta, era autorizată

Au fost găsite 10 baterii de artificii, 15 tuburi de artificii şi 2200 de petarde.pentru deţinerea şi comercializarea obiectelor pirotehnice din clasa I.

– În ziua de 29 decembrie a.c., ora 14:40, poliţiştii l-au identificat pe Ş. Mihai, de 27 ani, din comuna Mânăstirea, care deţinea, fără drept, articole pirotehnice din categoriile II şi III  ( 6320 petarde).

Toate articolele pirotehnice deţinute sau oferite spre vânzare, fără drept, au fost ridicate de poliţişti în vederea continuării cercetărilor în cadrul dosarelor penale întocmite în fiecare caz în parte, sub aspectul săvârşirii de infracţiuni prevăzute de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

 

 

Prinşi în timp ce tăiau, în vederea sustragerii, material lemnos

Poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Olteniţa au depistat, în ziua de 28 decembrie a.c., ora 12.40, pe D.J. 403, în afara comunei Mânăstirea, în apropierea canalului de irigaţii, o autoutilitară în care se afla material lemnos, din specia nuc. În imediata apropiere au fost identificaţi V. Ilie, de 18 ani, I. Ionica, de 21 ani, şi R. Gheorghe, de 22 ani, toţi din comuna Gălbinaşi, care aveau asupra lor două topoare.

Cu privire la materialul lemnos găsit în autoutilitară, aceştia au declarat că au tăiat copaci de pe marginea drumului public.

Prejudiciul urmează să fie stabilit de către administratorul drumului public, în cauză fiind întocmit dosar penal.