RADIO TV OLTENITA
Social

Poliţiştii de frontieră, la datorie în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale Catolice şi Floriilor Ortodoxe

DECLARAŢIE DE PRESĂ
Opera Snapshot_2023-04-06_183738_www.politiadefrontiera.ro

Poliţiştii de frontieră, la datorie în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale Catolice şi Floriilor Ortodoxe

Având în vedere că ne aflăm în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale Catolice şi a Floriilor Ortodoxe, la nivelul Poliţiei de Frontieră Române au fost dispuse măsuri pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat, iar poliţiştii de frontieră acţionează alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică.
În această perioadă, atât în punctele de trecere a frontierei, cât şi în zona de frontieră, poliţiştii de frontieră desfăşoară zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere.
În prezent, în Punctul de Trecere a Frontierei Călăraşi, traficul autovehiculelor şi persoanelor se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra timpi mari de aşteptare.
De menţionat faptul că, dacă situaţia o impune, numărul poliţiştilor de frontieră va fi suplimentat, astfel încât media timpilor de aşteptare să se încadreze în valorile normale.
Totodată, se va menţine permanent legătura cu autorităţile de frontieră din statul vecin, în vederea dispunerii unor măsuri comune.
Având în vedere că începând de mâine debutează vacanţa şcolară şi mulţi copii vor călători în afara graniţelor ţării însoţiţi de părinţi/ reprezentanţi legali, recomandăm pregătirea din timp a documentelor de călătorie pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cu celeritate, verificarea documentelor necesare minorilor la ieşirea din ţară.
Nu în ultimul rând, recomandăm persoanelor care doresc să tranziteze frontiera naţională, să utilizeze toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional, să consulte aplicaţia Trafic on-line disponibilă pe pagina de internet a Poliţiei de Frontieră Române – www.politiadefrontiera.ro, iar pentru informaţii utile privind trecerea frontierei de stat să apeleze numărul unic de informare al Poliţiei de Frontieră Române, 021.9590, care funcţionează în regim permanent.