Social

Poliţiştii de frontieră de la graniţa cu Bulgaria, la datorie în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale

Opera Snapshot_2023-04-06_183738_www.politiadefrontiera.ro

Ne aflăm în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, iar în aceste zile ne aşteptăm la o creştere semnificativă a valorilor de trafic în punctele de trecere a frontierei, ca urmare a faptului că mulţi cetăţeni români revin în ţară de sărbători.

La nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au fost dispuse măsuri pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat, iar polițiștii de frontieră acționează alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică în zona de competenţă.

În această perioadă, atât în punctele de trecere a frontierei, cât şi în zona de frontieră – 30 km interior de la linia de frontieră, aproximativ 400 de poliţişti de frontieră desfăşoară zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere.

În prezent, prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, tranzitul autoturismelor şi al persoanelor se derulează în condiţii normale pentru această perioadă, fără a se înregistra timpi mari de aşteptare.

Dacă situaţia o impune, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare în ţară, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei. De asemenea, dacă situația o impune, vor fi folosite inclusiv stații mobile de control pentru fluidizarea traficului rutier, astfel încât, media timpilor de așteptare să se încadreze în valori normale.

În vederea fluidizării traficului la granițele României, reprezentanţii ITPF Giurgiu menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din Bulgaria, alături de care se efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune.

În continuare, recomandăm cetăţenilor români şi străini care trebuie să tranziteze frontiera națională în această perioadă să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a Poliției de Frontieră – www.politiadefrontiera.ro, și reamintim ca la graniţa cu Bulgaria sunt deschise traficului internaţional 11 puncte de trecere după cum urmează: P.T.F. Vama Veche, P.T.F. Ostrov, P.T.F. Negru Vodă, P.T.F. Dobromir, P.T.F. Lipnița, P.T.F. Călăraşi, P.T.F. Giurgiu, P.T.F. Turnu Măgurele, P.T.F. Zimnicea, P.T.F. Bechet și P.T.F. Calafat.

În săptămână premergătoare sărbătorilor Pascale din anul 2022, 16 – 22 aprilie 2022, au tranzitat punctele de trecere din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, aproximativ 94.000 persoane, atât pe intrare, cât şi pe ieşire, din care aproximativ 77.630 cetăţeni UE şi 16.370 cetăţeni non UE şi peste 50.000 mijloace de transport.