Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au desfăşurat şapte percheziţii domiciliare pentru identificarea şi documentarea activităţii infracţionale a mai multor persoane din comuna Gurbăneşti, bănuite de furt din locuinţe

pesteLa data de 11 septembrie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Călăraşi, Poliţiei Oraşului Fundulea, Secţiei 8 Poliţie Rurală Tămădău Mare, cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Călăraşi au efectuat, pe raza comunei Gurbăneşti, judeţul Călăraşi, 7 percheziţii domiciliare şi au pus în executare 2 mandate de aducere.
Ca urmare a activităţilor desfăşurate, au fost identificaţi A. Alin, de 22 ani, O. Ninel, de 18 ani, M. Lili, de 26 ani, şi E. Marius, de 15 ani, toţi din comuna Gurbăneşti, judeţul Călăraşi, care, în perioada mai – septembrie a.c., ar fi comis 14 furturi din locuinţe de pe raza localităţii.
Aceştia ar fi sustras diverse bunuri (băuturi alcoolice, produse cosmetice, obiecte metalice, păsări etc.), cauzând un prejudiciu total de aproximativ 13.000 lei.
Poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de O. Ninel şi faţă de M. Lili, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt, pe care-i vor prezenta astăzi Judecătoriei Lehliu Gară, cu propunerea de arestare preventivă.
A. Alin este arestat preventiv în altă cauză.

Investigaţiile efectuate de poliţişti au condus şi la identificarea şi documentarea activităţii infracţionale a lui M. Lili, de 26 ani, I. Florin, de 39 ani, A. Ovid, de 40 ani, M. Gheorghe, de 41 ani, I. Cristian, de 26 ani, C. Marian, de
25 ani, şi lui T. Valentin, de 39 ani, toţi din comuna Gurbăneşti, care, în noaptea de 10/11 septembrie a.c., ar fi sustras dintr-u bazin piscicol din localitate, cu o plasă de pescuit monofilament, 21,8 kg de peşte din speciile nisetru, păstrugă, şalău, în valoare de 4500 lei.
Cercetările sunt continuate în dosarul penal întocmit în cauză.
Peştele sustras din bazinul piscicol, recuperat de poliţişti