PublicitateSocial

PICTURA PE HAINE – O NOUTATE A „ŞCOLII ALTFEL 2015” LA LICEUL „ION GHICA” OLTENIŢA

1520679_1588272578107211_882449613711026425_nUnul dintre atelierele de lucru cele mai importante care au funcţionat la Liceul Tehnologic „Ion Ghica” Olteniţa în „Şcoala altfel” din acest an, a fost cel de pictură, coordonat de doamna prof. Drăgan Liliana, la care au participat activ atât circa 20 de eleve, cât şi vreo 10 cadre didactice, care au pictat alături de copii, într-unul dintre cele patru subateliere organizate: pictură pe pânză cu vopseluri acrilice, icoane pe sticlă, pictură pe haine şi pictură cu henna.
Dacă pictura pe pânză şi pictarea icoanelor pe sticlă au mai fost abordate la şcoala noastră, pictura cu henna – o variantă orientală de body painting – promovată de către d-na prof. Amalia Eftimie, a fost o noutate menită să le deschidă elevilor orizonturi culturale către alte zone ale lumii şi către alte civilizaţii.
Cea mai relaxantă activitate, inedită, totodată, pentru noi, a fost pictarea pe haine. Au fost utilizate 6-7 tricouri pe care elevele au pictat simpatici smiley faces, folosind vopseluri speciale, la sfârşitul activităţii, creaţiile fiind luate acasă de către cele cau au „trudit” la realizarea lor.
Ideea a avut-o doamna prof. Liliana Drăgan, care ne-a declarat următoarele: „Copiii se plictisesc destul de repede atunci când îndeplinesc sarcini repetitive, chiar dacă la acest atelier au participat în general copii ce au pictura drept hobby. Am dorit totuşi să facem ceva mai amuzant şi în acelaşi timp util pentru ei. Astăzi există peste tot centre de imprimare. Le-am arătat cum, cu puţină imaginaţie, pot transforma un tricou banal într-unul pe care să-l admire toţi cunoscuţii.”
Remarcabil este că la „Ion Ghica” există elevi interesaţi în principal de aspectele tehnice, adică de meseriile pe care le învaţă, dar de ani buni preocuparea pentru pictură este prezentă cu rezultate bune pentru educarea copiilor.

Prof. Paul Niculiţă

„Pictura pe haine”
„Pictura cu henna”
„Icoane pe sticlă”
„S-a pictat un tablou pe pânză”
Fotografia postată de Ghica Liceu.