Social

Peste 33 de tone deșeuri din plastic, oprite la P. T. F. Călărași

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

Peste 33 de tone deșeuri din plastic, oprite la P. T. F. Călărași

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călărași, împreună cu comisari din cadrul Gărzii de Mediu Călărași, au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a trei mijloace de transport, cantitatea de 33.560 kilograme deșeuri din plastic, pentru care șoferii nu au putut prezenta documente de transfer conform prevederile legale în vigoare.

 

În ziua de 31.05.2021, în jurul orei 21.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călărași au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a trei ansambluri rutiere, conduse de către trei bărbați, doi cetățeni turci și unul bulgar, cu vârste cuprinse între 36 și 52 de ani. Aceștia transportau conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din plastic.

Existând unele suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor sus-menționat, lucrătorii noștri au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Călărași din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că autocamioanele transportau cantitatea de 33.560 de kilograme deșeuri din plastic. Cei trei șoferi au prezentat pentru deșeurile transportate, documente de notificare pentru circulația transfrontalieră care nu erau complete.

În cauză, autoritățile de control au dispus nepermiterea accesului pe teritoriul României pentru mijloacele de transport în cauză.