Social

Pescar căzut în apa fluviului Dunărea, salvat de poliţiştii de frontieră

 

 

 

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului Operaţional Naval al Serviciului Teritorial al Poliţei de Frontieră Călăraşi au intervenit pentru salvarea unui pescar, cetăţean român, care căzuse din barcă în apa fluviul Dunărea şi se afla în şoc hipotermic.

 

În data de 16.11.2019, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţei de Frontieră Călăraşi au fost solicitaţi de lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi să intervină pentru salvarea unei persoane, aflate la pescuit, care căzuse din barcă în fluviul Dunărea, în dreptul kilometrului fluvial 370.

Poliţiştii de frontieră au intervenit de urgenţă, deplasându-se la locul indicat, cu ambarcaţia ARVOR 215, unde au scos din apa fluviului un bărbat, aflat în şoc hipotermic. Acesta a fost dus la mal şi preluat de un echipaj SMURD, care l-a transportat la Spitalul Judeţean Călăraşi, în vederea acordării de îngrijiri de specialitate. În prezent, bărbatul, cetăţean român în vârstă de 43 de ani, se află în afara oricărui pericol.