PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE OPERAŢIUNI ILICITE CU TUTUN-Activităţi coordonate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Olteniţa

 

TUTUNÎn această dimineaţă, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Călăraşi efectuează 13 percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de efectuarea unor operaţiuni ilegale cu tutun şi produse accizabile. / 14 mandate de aducere vor fi puse în aplicare.

La data de 23 martie a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, de investigaţii criminale, de la ordine publică şi de la acţiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi efectuează 13 percheziţii domiciliare, 12 în judeţul Călăraşi şi una în judeţul Prahova.

Sunt vizate persoane bănuite că achiziţionau baloţi de tutun, pe care l-ar fi transformat în ţigarete, cu ajutorul unor dispozitive artizanale. Ulterior, produsele accizabile ar fi fost comercializate pe raza judeţelor Călăraşi, Prahova, Argeş şi în municipiul Bucureşti.

Activităţile, coordonate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Olteniţa, se desfăşoară într-un dosar penal în care polițiștii au mai ridicat de la locuinţele celor în cauză peste 500 de kg. de tutun, 41.000 de ţigarete, dispozitive de confecţionat ţigarete şi cântare.

Prejudiciul cauzat statului prin operațiuni ilicite a fost estimat la 148.000 de lei.

Polițiștii vor pune în aplicare 14 mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul poliției, pentru audieri.

Activităţile beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.