RADIO TV OLTENITA
Social

Buletin informativ-ISU CALARASI


 

 

ISU pompieriIntervenţie la incendiu de locuinţă în localitatea Vasilați, pe strada Popa Prunescu

 

 

Un echipaj de stingere din cadrul Gărzii de intervenție Budești a acţionat pentru stingerea  incendiului cu o autospecială de capacitate mărită timp de aproximativ 30 de minute, evitând posibilitatea propagării arderii la alte bunuri materiale

 

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza coșului de evacuare afumului, deteriorat și neprotejat termic față de materialele combustibile

 

          În data de 22.03.2016, ora 10.03, un echipaj specializat de stingere din cadrul Gărzii de intervenție Budești a fost solicitat să acţioneze pe raza localității, pe strada Popa Prunescu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei locuinţe, proprietate individuală, aparţinând Georgetei C.

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără şi cu fum dens la nivelul acoperişului locuinţei, în zona coșului de evacuare a fumului, existând risc de extindere la celelalte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza coșului de evacuare afumului, deteriorat și neprotejat termic față de materialele combustibile.

Pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenție Budești s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând rapid pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 30 de minute.

În urma incendiului au ars: 10 metri pătrați din tavanul unui dormitor confecționat din trestie, aproximativ șapte metri metri pătrați de placaj și 10 metri lineari din grinzile de lemn aflate în structura acoperișului, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de circa 1.000 de lei.

Exista pericolul ca arderea să se extindă la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate, însă pompierii militari au intervenit prompt și au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 50.000 de lei.

 

Intervenţie la incendiu de locuință în localitatea Călărașii Vechi, comuna Cuza Vodă

 

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Călărași au acţionat pentru stingerea incendiului cu două autospeciale de capacitate mărită timp de aproximativ o oră și 50 de minute, lichidând arderea în limitele găsite

 

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompieri  la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza neglijenței unei persoane, care a manevrat necorespunzător o butelie în încercarea de a o înlocui

 

În data de 22.03.2016, ora 13.18, două echipaje specializate de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași au fost solicitate să acţioneze pe raza localităţii Călărașii Vechi, comuna Cuza Vodă,  pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul unei locuințe, proprietate individuală, aparţinând lui Valeriu S.

La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta cu flacără şi cu fum dens la acoperișul locuinței, cât și interiorul casei.

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Călărași -au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ o oră și 50  minute.

 

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompieri militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de către o moștenitoare a proprietarului, Adriana S., în vârstă de 40 de ani, care a încercat să schimbe butelia aflată în uz și probabil din cauza manevrării greșite și a folosirii unor unelte metalice, s-au produs scântei mecanice ce au aprins gazul butan scurs din butelie.

În urma aprinderii gazului, flama produsă a afectat-o pe respectiva femeie, provocându-i arsuri de gradul III la nivelul feței și membrelor superioare, arderea cuprinzând totodată și materiale textile din bucătărie aflate în imediata apropiere, ulterior extinzându-se la întreaga încăpere și la acoperiș.

Victima a suferit arsuri de gradul III pe aproximativ 20 % din suprafața corporală, acesteia fiindu-i acordate îngrijiri medicale de către un echipaj al Serviciului județean de Ambulanță sosit la locul incendiului, care ulterior a transportat-o pe femeie la o unitate spitalicească.

În urma incendiului au ars: materiale textile, material lemnos, elemnte de mobilier din două camere și o bucătărie, aparatură electronică și electrocasnică, cât și acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 60 de metri pătrați, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de circa 1500 de lei.

Exista pericolul ca arderea să se extindă la vecinătăți, însă pompierii militari au intervenit prompt şi au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 45.000 de lei.