Social

PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE BRACONAJ CINEGETIC

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Călărași au indisponibilizat 6 arme letale și 140 de cartușe în urma a 3 percheziții efectuate în județul Călărași.

La data de 25 iulie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, au efectuat 3 percheziții la locuințele unor persoane bănuite de braconaj cinegetic.

Din cercetări a reieșit că în perioada mai – iulie a.c., persoanele în cauză, deținători autorizați de arme de vânătoare, ar fi efectuat mai multe acte de braconaj cinegetic pe fonduri de vânătoare din Călărași.

 

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 6 arme letale, 140 de cartușe, 45 kg carne de vânat, pielea și craniul unui exemplar din specia mistreț.

 

2 bărbați, cu vârste cuprinse între 44 și 64 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind depuși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

 

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj cinegetic.

 

La activități au participat luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, polițiști din cadrul structurilor de investigații criminale, ordine publică și criminalistică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.