Organizaţia Salvaţi Copiii donează Spitalului Municipal Oltenita echipamente vitale copiilor născuți prematur in valoare de 58000 de euro!Video si foto !

În cazul spitalului din Oltenița, situația este mult diferită. Aici, anul trecut au avut loc 584 naşteri, din care 45 premature. Aceasta, în condițiile în care, trei din șapte zile din săptămână, cazurile de prematuritate din teritoriu se trimit direct, fără transfer, către spitalul Cantacuzino, întrucât maternitatea nu funcționează decât în prima parte a zilei (iar weekend-urile fac excepție), din cauza lipsei dotărilor necesare în secțiile de anestezie-terapie intensivă.

„Prin această acțiune de modernizare a secției de nou-născuți, Salvați Copiii ne-a pus la dispoziție o bună parte din echipamentele necesare desfășurării activității noastre de zi cu zi. Cardiotocograful ne este indispensabil pentru a depista la timp suferința fetală în timpul sarcinii și nașterii și adoptării conduitei terapeutice adecvate. Incubatoarele sunt necesare pentru asigurarea condițiilor necesare nou-născutului prematur în vederea adaptării la viața extrauterină și, de asemenea, pentru degrevarea spitalelor de rang superior de cazuri ce pot fi rezolvate la nivelul Maternității noastre. Aspiratoarele, pulsoximetrul și aparatul de administrat oxigen sunt necesare în îngrijirea imediată și ulterioară a nou-născutului și prevenirea unor posibile afecțiuni respiratorii”, a declarat Adelina Adăscălița, șef al secției de obstetrică-ginecologie din cadrul Spitalului Municipal Oltenița.

„Este o mare împlinire că, astăzi, putem pune umărul la creșterea performanțelor cadrelor medicale din cele două spitale, oferindu-le aparatura atât de necesară. Ne permitem să achiziționăm aceste echipamente numai și numai datorită sprijinului financiar al persoanelor și companiilor care cred în cauza noastră, în cazul de față, un donator, persoană fizică, a cărui dorință a fost nu de a-și face publicitate, ci doar de a contribui la salvarea micuților născuți înainte de termen în cele două maternități”, a spus președintele executiv al Organizației Salvați Copiii România, Gabriela Alexandrescu.

În cazul Spitalului Municipal din Oltenița, printre echipamentele instalate s-au numărat două mese radiante de reanimare, un incubator, un monitor fetal, o masă de nașteri modernă și un sistem complet suport respirator.

Cele două acţiuni de dotare derulate astăzi sunt a 10-a, respectiv a 11-a din seria de 28 de dotări programate de Salvaţi Copiii în 2014. Reamintim că România se menţine și anul acesta pe primul loc în clasamentul nefericit al mortalității infantile la nivelul întregii uniuni Europene, cu o rată de 9 la 1.000 de nou născuţi vii, faţă de media europeană de 4,1 la mie. Cifra este cu atât mai revoltătoare mult cu cât, potrivit estimărilor Salvați Copiii, o treime din aceste decese ar putea fi prevenite prin dezvoltarea de programe de suport pentru mame şi copii şi echiparea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale performante.

În cursul anului 2013, Salvaţi Copiii a reuşit să doteze prin campania pentru reducerea mortalităţii infantile „Bun venit pe lume” 18 maternități şi secţii de nou-născuți.  Datorită generozității companiilor și persoanelor fizice, în acest an vom investi 2.730.000 de lei în dotarea altor 29 de maternități și secții de nou-născuți din Pitești, Bacău, Brașov, București, Reșița, Caransebeș, Constanța, Craiova, Segarcea, Hunedoara, Iași, Hârlău, Târgu-Mureș, Piatra-Neamț, Petroșani, Roman, Ploiești, Sibiu, Botoșani, Vatra-Dornei, Arad, Timișoara, Vaslui, Focșani, Cluj-Napoca, Oltenița și în dezvoltarea de programe de educaţie și suport pentru 5.000 de beneficiari din comunități defavorizate.

 

 

Despre Organizaţia Salvaţi Copiii

Salvaţi Copiii România este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit, care militează activ pentru drepturile şi protecţia copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului.

Programele organizaţiei sunt adresate tuturor copiilor, cu o atenţie deosebită către cei aflaţi în situaţii dificile – copiii din comunităţile dezavantajate, copiii victime ale violenţei, exploatării prin muncă, traficului sau neglijării, copiii refugiaţi etc. În cei 23 de ani de activitate, peste 1.007.000   copii au fost implicaţi în campaniile şi programele desfăşurate de organizaţie.

Salvaţi Copiii România este membru al Save the Children International, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări.

 

Contact Salvaţi Copiii România

 

alexandra.boeriu@salvaticopiii.ro

Web: www.salvaticopiii.ro

 

Error