PublicitateSocial

Ora de Religie: ce se intampla cu elevii care nu s-au inscris

religie-scoli_5353Disciplina religie, care a starnit atatea controverse intre Patriarhie, parinti si scoli, va fi studiata si anul acesta doar de elevii care s-au inscris prin cerere scrisa.

Ce se intampla insa cu elevii care nu fac religie? Ministerul Educatiei a decis sa lase unitatile de invatamant sa organizeze programul orelor de religie si modul in care organizeaza timpul elevilor care nu s-au inscris la aceasta disciplina.

In timp ce unele scoli au avut grija ca ora de religie sa fie prima sau ultima din orarul elevilor, alte unitati de invatamant au lasat cursurile de religie in mijlocul programului, ceea ce i-a determinat pe multi parinti sa isi inscrie automat copiii la aceasta materie, neavand ce sa faca in ora libera.

Referitor la media anuala, elevii care nu participa la orele de religie nu vor fi afectati, deoarece media lor finala va fi impartita la un numar mai mic de materii.

“In cazul in care elevul nu frecventeaza orele de Religie, situatia scolara se incheie fara disciplina Religie. In mod similar se procedeaza pentru elevul caruia din motive obiective nu i s-au asigurat conditiile pentru frecventarea orelor la aceasta disciplina”, potrivit Ordinului de ministru.

Inscrierea elevilor la orele de religie se face in fiecare an, pana in luna decembrie, pentru anul scolar urmator.MAI MULTE AMANUNTE-AICI-http://www.portalinvatamant.ro/articole/noutati-7/ora-de-religie:-ce-se-intampla-cu-elevii-care-nu-s-au-inscris-5353.html