Oltenitenii care au reprezentat Romania la Finala Mondiala de Informatica Aplicata s-au intors cu medalia de aur

 

Echipajul coordonat de prof. Adina Voicu, format din Bogdan Niculita si Dragos Costache, elevi ai Liceului Tehnologic “Nicolea Balcescu”, au reusit imposibilul s-au clasat pe locul I mondial, asezand Romania in fruntea topului mintilor luminate ale lumii.
“Am muncit mult, am pus suflet, am incercat sa ii conving pe elevii mei ca se poate, ca nu am de gand sa mergem acolo doar sa participam. Dup ace am castigat faza nationala, lucrurile au inceput sa prinda contur. Chiar daca s-a intamplat sa stam cu nasul in diferite programe pana la 3 de dimineata, efortul nici nu mai conteaza. Da, am surclasat cele mai puternice echipe, cele din Mexic si Statele Unite si alte zeci de tari de pe toate continentele. Am fost echipa numarul 105 din 357 de echipe, concurenta a fost acerba. Recunosc, au fost momente cand tensiunea m-a doborat, dar am mai plans cate un pic, m-am racorit si am luat-o de la capat cu incapatanare, idei noi, improvizatii si toate cele. Baietii au fost la inaltime, ne-am sincronizat de minune toti trei, intotdeauna unul din noi a venit cu un raspuns prompt in fata juriului, fara nicio ezitare.
Da, suntem saraci, suntem singura tara care nu a fost sustinuta de minister, singura tara care nu investeste in valorile ei. Din fericire, am avut ingeri pazitori. Un grup de profesori, colegi de-ai mei, au strans cativa banuti cu care am cumparat dulciuri specifice Romaniei (chiar daca nu are legatura cu concursul, am fost anuntati ca fiecare tara trebuie sa aduca ceva, sa facem schimb, sa experimentam), iar portofoliul pentru juriu il datoram unui om care a avut incredere in noi si caruia ii dedicam victoria noastra: Ovidiu Bujor, un roman cu suflet mare stabilit in Germania, prin firma sa, “Interpart Business Solutions GmbH”, ne-a ajutat sa ne ducem munca la capat. Sincer, daca nu ar fi fost Ovidiu, proiectul nostru ar fi ramas nefinalizat. Mai multumim si lui George Tudor, un tanar exceptional, precum si celorlalti elevi care au fost implicati voluntar: Alexandra Corcan, Ariana Dinita, Andreea Preda.
Inca nu ne vine sa credem ca ne-am intors pe locul I, poate vom constientiza aceasta reusita in zilele urmatoare. Pana atunci, am un sfat pentru tanara generatie: studiul nu dauneaza grav sanatatii, doar tutunul si alcoolul o fac. Hai, Romania!”

Error