RADIO TV OLTENITA
CulturalSocial

Ce primesc profesorii declarati “functionari publici?” Raspundere penala si pedepse specifice! Inclusiv luarea de mita

Profesorii din invatamantul preuniversitar sunt functionari publici “in acceptiunea Codului Penal”, a decis Inalta Curte de Casatie si Justitie. La ce ii ajuta acest lucru pe profesori? Practic, la nimic! Profesorii nu vor avea parte de noi drepturi, ci doar de noi raspunderi, mai ales atragerea raspunderii penale din aceasta perspectiva, devenind incidente faptele si pedepsele aplicabile acestei categorii.

UPDATE: Decizia a fost publicata in Monitorul Oficial din 25 aprilie 2017, astfel ca aceasta intra in vigoare si a inceput deja sa produca efecte.

 

Definirea profesorilor din invatamantul preuniversitar ca functionari publici se refera la acceptiunea data de Codul Penal notiunii de functionar public si este diferita fata de cea din limbajul comun, sau de cea mentionata in Legea functionarilor publici (personal din institutii/autoritati de stat).MAI MULTE-AICI—https://www.portalinvatamant.ro/articole/legi-25/ce-primesc-profesorii-declarati-siquotfunctionari-publicisiquot-raspundere-penala-si-pedepse-specifice-inclusiv-luarea-de-mita-7033.html