Olteniţa – Prins în flagrant la furat / persoana bănuită a fost arestată preventiv

perchezitiiPoliţiştii din Olteniţa au sesizat de îndată procurorul despre faptul că o persoană cercetată, sub control judiciar, a fost prinsă în flagrant, în timp ce încerca să sustragă bunuri dintr-o locuinţă. Măsura controlului judiciar a fost înlocuită de instanţă cu cea a arestării preventive.
Poliţia Municipiului Olteniţa a fost sesizată, la data de 20 octombrie 2014, de S. Victoria, de 24 ani, din Olteniţa, cu privire la faptul că a surprins, în timpul
nopţii, în curtea locuinţei sale, pe un bărbat care încerca să sustragă bunuri.
Acesta a fost identificat în persoana lui R. Petre, de 52 ani, din Olteniţa, bărbat aflat în curs de cercetare sub control judiciar pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de furt calificat.
Poliţiştii au sesizat de îndată procurorul şi instanţa de judecată despre situaţia constatată şi au propus înlocuirea măsurii controlului judiciar cu cea a arestării preventive.
Pe numele bărbatului a fost emis mandat de arestare pentru 30 de zile, fiind depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi.

Bănuit de sustragerea unei bărci, identificat în timpul unei acţiuni comune a poliţiştilor călărăşeni şi poliţiştilor de frontieră
Postul de Poliţie Transporturi Olteniţa a fost sesizat, la data de 20 octombrie 2014, de Z. Ionel, de 45 ani, din localitatea Dorobanţu, judeţul Călăraşi, despre faptul că, în ziua de 18 octombrie 2014, a constatat lipsa unui bărci, în valoare de 2.500 lei, care se afla asigurată la malul stâng al fluviului Dunărea, la km 412.
În timpul acţiunii comune a poliţiştilor din cadrul Serviciului Poliţiei Transporturi Călăraşi şi IPJ Călăraşi – posturile de poliţie Chiselet şi Spanţov, în cooperare cu Sectorul Poliţiei de Frontieră Olteniţa, a fost identificat F. Aurel, de 34 ani, din comuna Spanţov, judeţul Călăraşi, bănuit de comiterea furtului.
Din verificările efectuate, s-a constatat că, în seara de 17 octombrie 2014, după ce ar fi sustras barca, bărbatul ar fi trecut ilegal frontiera de stat a României, rămânând pe Ostrovul Garvăn, aparţinând statului bulgar.
Cercetările sunt efectuate în continuare de poliţiştii Serviciului Transporturi Călăraşi, pentru recuperarea prejudiciului produs şi documentarea activităţii infracţionale a bărbatului.

Error