RADIO TV OLTENITA
PublicitateSocial

OLTENIŢA- PE „LISTA NEAGRĂ”?!

primaria oltenitaSuspiciunilor provenite mai ales de la Olteniţa în legătură cu lipsa de finanţare a celui de-al doilea municipiu al judeţului din partea Consiliului Judeţean Călăraşi, le-a răspuns preşedintele Consiliului Judeţean , Răducu Filipescu în şedinţa consiliului. Potrivit acestuia nu există o „listă neagră” pentru repartizarea de fonduri, explicaţiile fiind mult mai simple:
„Legea Bugetului spune- se achită arieratele, ratele la bancă după care intră banii pentru echilibrarea bugetelor locale. Noi am respectat legea! Olteniţa a făcut o solicitare care nu a putut fi onorată, nu face obiectul arieratului. Solicitarea pentru Olteniţa nu a venit prin Primărie ci de la Spitalul din Olteniţa. Noi nu putem să plătim arierate unei instituţii care nu depinde de noi. Primăria a făcut solicitarea dar Primăria nu se află în situaţia în care să i se blocheze conturile că nu îşi plăteşte datoriile. Noi nu putem să-i dăm Primăriei în situaţia în care ea are fonduri şi nu are conturile blocate. Dacă mâine primăria are conturile blocate din cauza arieratelor la Spital atunci se poate discuta exact în condiţiile în care am discutat de Lehliu. Nu se poate! Vine Curtea de Conturi şi te întreabă! Nu era o problemă! Dădeam banii dar nu în această situaţie! Doar dacă Primăria era blocată financiar! Legea nu ne permite!”
Firesc ne-am adresat şi primarului municipiului Olteniţa, Petre Ţone, solicitându-i părerea în legătură cu situaţia actuală a finanţărilor şi explicaţiile preşedintelui Filipescu. Mai mult sau mai puţin surprinzător, Petre Ţone a evitat să răspundă solicitării noastre- cel puţin deocamdată. Desigur, pe măsură ce evenimentele vor evolua şi se mai apropie şi alegerile locale vom reuşi să avem un punct de vedere şi din partea primarului de Olteniţa.SURSA—http://www.soridapress.ro/oltenita-pe-lista-neagra/