RADIO TV OLTENITA
PublicitateSocial

Olteniţa-Cercetat pentru infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, reţinut de poliţişti

politiaPoliţiştii din Olteniţa, sesizaţi despre faptul că un autoturism a avariat mai multe autovehicule staţionate în parcările a două magazine din localitate, l-au identificat cu operativitate pe conducătorul auto, aflat sub influenţa alcoolului, faţă de care au dispus şi măsura reţinerii.
În după-amiaza de 18 septembrie 2015, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că un autoturism a avariat patru alte autovehicule staţionate în parcările unor magazine de pe raza municipiului Olteniţa.
Echipa de cercetare s-a deplasat de îndată la faţa locului şi, în urma investigaţiilor efectuate, a prins conducătorul auto care a produs tamponările, identificat în persoana lui M. Marian, de 47 ani, din Olteniţa. Acesta a fost condus la sediul Poliţiei Municipiului Olteniţa şi, deşi era în stare evidentă de ebrietate, a refuzat să fie testat cu etilotestul sau să-i fie recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate, oamenii legii au constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere, iar autoturismul condus de acesta şi implicat în evenimentele rutiere nu era înmatriculat.
Poliţiştii Biroului Rutier Olteniţa au dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui M. Marian, care a fost prezentat Judecătoriei Olteniţa, faţă de acesta fiind luată măsura arestării preventive pe 30 zile.

În după-amiaza de 19 septembrie 2015, poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Olteniţa au identificat în trafic pe DN 31 un autoturism condus de I. Marian, de 28 ani, din comuna Nana, judeţul Călăraşi, care era radiat din circulaţie de la sfârşitul anului 2014.
În cauză a fost întocmit dosar penal.

Accident rutier, produs pe fondul consumului de alcool

În dimineaţa de 18 septembrie 2015, C. Alexandru, de 54 ani, din Bucureşti, a condus un autoturism pe DJ 411, în comuna Radovanu iar pe fondul consumului de băuturi alcoolice a pierdut controlul volanului şi a intrat într-un stâlp de pe marginea drumului.
În urma accidentului a rezultat vătămarea uşoară a conducătorului auto, care prezenta o concentraţie alcoolică de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Poliţiştii au demarat cercetările sub aspectul săvârşirii de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.