RADIO TV OLTENITA
PublicitateSocial

Guvernul a propus sindicatelor din Educatie ca marirea cu 10% a salariilor care trebuie sa se faca de anul viitor sa fie facuta de la 1 decembrie 2015

EVALUAREA NATIONALAGuvernul a propus sindicatelor din Educatie ca marirea cu 10% a salariilor care trebuie sa se faca de anul viitor sa fie facuta de la 1 decembrie 2015, a declarat  intr-o emisiune televizata  ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu.

“Sunt unul dintre semnatarii Acordului de bune masuri in domeniul educatiei, care cuprinde cresteri salariale de 5% – in martie s-au dat, de 5 % in septembrie s-au dat. I-am primit la rectificarea bugetara, faceau parte din cresteri pachete salariale de 35% la personalul didactic din universitar si preuniversitar pe 3 ani, 34% pentru cealalta categorie de personal. In 2016 erau planificate mariri de 10%.

Eu am semnat alaturi de sindicate de aceeasi parte, Guvernul Romaniei de cealalta parte. La ultima negociere cu sindicatele, pentru ca asta am facut inainte de a veni la dumneavoastra (n.r. – la emisiune) propunerea Guvernului a fost ca acei 10% care trebuiau acordati la anul sa fie acordati de la 1 decembrie anul acesta, care se adauga deja la cei 10% deja primiti si am incheiat anul 2015 cu cresteri de peste 21%”, a spus ministrul.

El si-a exprimat convingerea ca peste cresterile de 21%, care se vor face in Educatie, pana la sfarsitul anului, in functie de executia bugetara si de prognoza sa poata fi alocate resurse in masura posibilitatilor pentru “a echilibra cresterea salariala din educatie si sanatate”.

Intrebat daca va ramane in Guvern in cazul in care premier va fi Gabriel Oprea, ministrul Cimpeanu a raspuns: “Vom trai si vom vedea, intai trebuie sa existe oferta”.SURSA-http://www.portalinvatamant.ro/articole/legi-25/salariile-cadrelor-didactice-vor-fi-majorate-cu-10procente-de-la-1-decembrie-2015-5319.html