OLTENITA-Centrul de resurse pentru initiativa si actiune IMPREUNA FACEM BINE.

In doua zile, miercuri, 5 martie, intre Martisor si 8 martie, abordam COMUNICAREA ASERTIVA, sau acel ceva care sta la baza relatiilor bune. Pentru mai multe informatii: https://www.facebook.com/events/277989852357382/?ref=5. Pentru cei care doresc sa se dezvolte profesional si personal. Pentru ca tot mai multi olteniteti sa beneficieze de trei ore dedicate lor, raman valabilele apelurile anterioare referitoare la sprijinul de care avem nevoie in promovarea actiunii. Pentru o primavara frumoasa.http://www.festivalcaragiale.ro/

 • Oltenița, județul Călărași
 • – atelier de lucru „asertiv” în care vei afla cum poți să te exprimi direct, deschis și onest, respectând în acelaşi timp sentimentele și drepturile celorlalţi.Simpaticul personaj din piesa de teatru „O scrisoare pierdută” a lui I. L. Caragiale, Zaharia Trahanache, ne oferă pe tot parcursul desfăşurării acţiunii exemple de comportament asertiv. Una dintre replicile memorabile prin care el reuşeşte pentru un timp să calmeze spiritele încinse ale alegătorilor este: „Stimabililor, onorabililor, vă rog nu întrerupeţi pe orator, faceţi tăcere! Sunt chestiuni arzătoare la ordinea zilei, aveţi puţintică răbdare! Apoi către Farfuridi: Aveţi cuvântul stimabile, daţi-i înainte!”Calmul, răbdarea, respectul, sinceritatea, dar şi fermitatea şi demnitatea sunt ingredientele necesare care, bine dozate în funcţie de situaţie, conduc la comportamente asertive.

  Vom face diferenţa între comportamentul asertiv şi cel agresiv sau pasiv, urmărind beneficiile pe care le avem dacă ne însuşim modalităţi de comunicare asertivă.

  Vom afla împreună, petrecându-ne câteva ore într-o atmosferă plăcută, efervescentă prin interactivitate şi liberă exprimare.

  La finalul acestui atelier de lucru, vei fi capabil să:

  • îţi identifici stilul de comunicare prin autoevaluare comportamentală
  • experimentezi din mai multe roluri şi situaţii, diferite modalităţi de comunicare
  • evaluezi impactul manifestării unui comportament asertiv faţă de cel agresiv sau pasiv
  • descoperi abordări şi atitudini proprii care să conducă la o comunicare mai bună cu ceilalţi

  Despre ce va fi vorba?

  • Triunghiul agresivitate-asertivitate-pasivitate şi eficienţa comunicării asertive
  • Ce înseamnă să comunici asertiv?
  • Tehnici de comunicare asertivă în funcţie de roluri şi situaţie

  Când şi unde se va întâmpla?

  În seara zilei de 5 martie 2014, pentru 3 ore intense, în intervalul 17.00-20.00, la sediul Centrului de resurse pentru iniţiativă şi acţiune – Olteniţa, Bd. Republicii nr. 24, Olteniţa (sediul PNL şi birou parlamentar).

  Interesul tău pentru dezvoltare personală şi profesională este susţinut de doamna deputat Raluca Surdu, astfel încât toate cheltuielile (de facilitare şi pentru binemeritata pauză de hidratare) sunt acoperite. Investiţia ta presupune doar timp, disponibilitate şi deschidere (sunt 3 ore intense, miercuri seara de la 5), precum şi un LIKE&SHARE pentru pagina de FACEBOOK: https://www.facebook.com/CentrulDeResursePentruInitiativaSiActiuneOltenita.

  Locurile sunt limitate la un număr de maximum 12 participanţi și se ocupă în ordinea înscrierii prin telefon sau email. Au prioritate membrii corpului didactic şi antreprenorii.

  Pentru mai multe detalii şi înscrieri, ia legătura cu noi până cel târziu cu o zi înainte de atelier:
  Centrul de resurse pentru iniţiativă şi acţiune – Olteniţa

  Coordonator:
  Ionel Androne

Error