Acţiune pe ruta Olteniţa – Bucureşti- desfăşurată de poliţişti pe D.N. 4, pentru combaterea neregulilor în domeniul transportului public de persoane,

În ziua de 28 februarie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier şi Serviciului de Investigarea a Fraudelor Călăraşi au desfăşurat o acţiune de verificare a legalităţii activităţii de transport public de persoane, pe D.N. 4, pe ruta Bucureşti – Olteniţa.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale, dintre care 8 conform OUG 195/2002 privind circulaţia pe

drumurile publice şi 2 la HG 69/2012 privind transporturile rutiere, valoarea totală a amenzilor fiind de 11.740 lei. Poliţiştii au reţinut un certificat de înmatriculare.

 

Exemple:

– Poliţiştii au identificat pe N. Gheorghe, de 37 ani, care efectua transport rutier public de persoane prin curse regulate pe ruta Bucureşti – Olteniţa, cu un microbuz. Acesta transporta un număr mai mare de persoane decât numărul de locuri ale vehiculului, fiind depistaţi 8 pasageri în plus, şi nu a eliberat bilete tuturor pasagerilor, 5 persoane fiind depistate fără bilete. Pentru aceste abateri, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional conform HG 69/2012, cu amenzi în valoare de 8.000 lei.

Ca urmare a monitorizării efectuate, s-a constatat că acesta nu a utilizat nici centura de siguranţă şi a folosit telefonul mobil, în timpul conducerii microbuzului, fiind sancţionat contravenţional conform OUG 195/2002, cu amenzi în valoare de 340 lei.  

 

– Conducătorul auto, C. Dumitru, de 35 ani, a fost depistat în timp ce efectua transport rutier public de persoane prin curse regulate pe ruta Bucureşti – Olteniţa, cu un microbuz, care prezenta defecţiuni tehnice, ce-l făceau impropriu circulaţiei pe drumurile publice, fiind sancţionat contravenţional şi fiind retras certificatul de înmatriculare a autovehiculului.

Ca urmare a monitorizării efectuate, s-a constatat că şoferul microbuzului a folosit telefonul mobil, a avut preocupări de natură să-i distragă atenţia de la conducerea vehiculului, nu a folosit centura de siguranţă, iar autovehiculul nu avea aplicat indicatorul cu limitele de viteză admise, nereguli pentru care a fost sancţionat contravenţional conform OUG 195/2002, cu amenzi în valoare totală de 1.615 lei.

 

Societatea comercială, în calitate de operator de transport şi proprietar/utilizator al celor două microbuze controlate,  a fost sancţionată pentru nerespectarea obligaţiilor privind asigurarea stării tehnice a vehiculelor utilizate în transportul public de persoane, conform OUG 195/2002, cu amendă în valoare 1.785 lei.   

·                         

Error