Olteniţa – buzoian, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, prins de poliţiştii călărăşeni în timp ce conducea un autoturism

Agenţi din cadrul Poliţiei Municipiului Olteniţa au depistat în trafic, pe bulevardul Mărăşeşti, în ziua de 17 noiembrie a.c., ora 01,30, pe I. Valentin, de 24 ani, din municipiul Râmnicul Sărat, judeţul Buzău, în timp ce conducea un autoturism marca Dacia 1310, deşi avea o concentraţie alcoolică de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.
DN 4, comuna Şoldanu – pieton accidentat uşor, în timp ce traversa drumul public prin loc nepermis

În ziua de 17 noiembrie a.c., în jurul orei 15:05, pe D.N. 4, în interiorul comunei Şoldanu, conducătorul auto, Ş. Ionuţ, de 30 ani, din municipiul Olteniţa, care conducea un autoturism marca Dacia 1310, a surprins şi accidentat pe S. Niculina, de 71 ani, din localitate, care a traversat drumul public prin loc nepermis şi fără să se asigure.
În urma accidentului, pietonul a fost transportat la spitalul Olteniţa pentru îngrijiri medicale.
Conducătorului auto şi pietonului le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabiliri alcoolemiei, în cauză fiind continuate cercetările sub aspectul infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Pentru reducerea riscului de victimizare a pietonilor, le recomandăm să efectueze traversarea drumului public doar prin locurile marcate, destinate pietonilor, iar acolo unde există semafoare, doar la culoarea verde.
Orice traversare a străzii se va efectua după o asigurare corespunzătoare!

Error