Olteniţa / 13,74 miliarde lei vechi, suma necesară înfiinţării CPU în cadrul Spitalului municipal

spitalul oltenitaOlteniţenii şi nu numai ar putea beneficia de „serviciile” unui Compartiment de Primiri Urgenţe în cadrul Spitalului municipal Olteniţa, investiţia fiind estimată la suma de 1.374.800 lei (13,748 miliarde lei vechi – pentru dotarea cu aparatele şi echipamentele medicale necesare) dacă solicitarea primăriei înregistrată la sediul Consiliului Judeţean pe 21 ianuarie va fi luată în calcul de forul condus de liberalul Răducu Filipescu.

Vicepreşedintele Bogdan Georgescu a declarat vineri la Arena FM că în acest moment Consiliul Judeţean „ezită” să dea curs unei asemenea solicitări motivând că nu dispune de cadrul legislativ adecvat. Potrivit lui Georgescu, solicitarea primăriei se justifică atât din punct de vedere al oportunităţii cât şi al necesităţii. Viitorul CPU ar putea oferi o şansă în plus la viaţă în cazul unor urgenţe medicale pentru circa 70 de mii persoane din Olteniţa sau din împrejurimile celui de-al doilea municipiu al judeţului. „Din punct de vedere al legalităţii acordării finanţării, aceasta este o chestiune la care va trebui găsită soluţia legală, de către juriştii competenţi ai Consiliului Judeţean Călăraşi” mai spune Georgescu prin intermediul unui comunicat de presă.

Ideea construirii unui CPU a demarat la începutul anului 2014. În februarie, Consiliul Local Olteniţa a validat Hotărârea privind înfiinţarea Compartimentului de Primiri Urgenţe (CPU) ca secţie în cadrul Spitalului municipal Olteniţa. La finele lunii septembrie şi Ministerul Sănătăţii şi-a dat avizul pentru completarea structurii spitalului cu acest compartiment.
Pentru 2015, Consiliul Judeţean estimează venituri totale de 182.560.000 lei cu 41.162 mii lei mai mult faţă de anul 2014 (141.398.000 lei). sursa-arenamedia.ro-http://www.arenamedia.ro/index.php/arena-news/administratie/consiliul-judetean/13451-oltenita-13-74-miliarde-lei-suma-necesara-infiintarii-cpu-in-cadrul-spitalului-municipal

Error