BULETIN DE PRESĂ-2 FEB 2015

IPJ-CalarasiGurbăneşti –tineri, bănuiţi de furt, identificaţi de poliţişti

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Gurbăneşti, au identificat pe doi tineri, bănuiţi că au sustras obiecte metalice din curtea locuinţei unei bătrâne.
În fapt, la data de 30 ianuarie 2015, poliţiştii Postului de Poliţie Gurbăneşti au fost sesizaţi de N. Mariana, de 96 ani, din localitate, de faptul că persoane necunoscute, i-au sustras din curte plugul şi prăşitoarea, precum şi alte componente metalice.
La scurt timp de la săvârşirea faptei, poliţiştii au prins pe M. Adrian, de 18 ani, şi pe S. Cătălin, de 16 ani, ambii din comuna Săruleşti, judeţul Călăraşi, care se deplasau cu un atelaj hipo.
Obiectele metalice sustrase din curtea bătrânei au fost recuperate de poliţişti, care vor continua cercetările pentru documentarea activităţii infracţionale.

Lehliu Gară- tânăr, cercetat pentru furt calificat / prejudiciu, recuperat de poliţişti
Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Lehliu Gară au identificat cu operativitate pe un tânăr din localitate, care în noaptea de 31 ianuarie/01 februarie 2015, ar fi sustras mai multe obiecte din materiale neferoase, din curtea locuinţei unei bătrâne.
În fapt, în ziua de 01 februarie 2015, poliţiştii au fost sesizaţi de D. Ioana, de 81 ani, din localitatea Lehliu Gară, de faptul că, în cursul nopţii, persoane necunoscute i-au sustras mai multe obiecte din curte.
Investigaţiile efectuate de poliţişti au condus la identificarea lui I Cătălin, de 16 ani, din localitate, bănuit de săvârşirea furtului.

În cauză se efectuează cercetări în continuare sub aspectul infracţiunii de furt calificat.
Toate bunurile sustrase au fost recuperate de poliţişti şi restituite părţii vătămate.

Lipsa de preocupare a proprietarilor de imobile în asigurarea antiefracţie a acestora constituie un factor favorizant la săvârşirea infracţiunilor de furt din locuinţe.
Pentru a reduce riscul de victimizare, poliţiştii revin cu următoarele recomandări privind măsurile elementare de autoprotecţie, care, odată luate, pot zădărnici reuşita intenţiilor infracţionale:
– nu permiteţi accesul în locuinţă şi nu furnizaţi informaţii despre vecinii dumneavoastră persoanelor necunoscute care pretind că reprezintă diverse instituţii sau oferă anumite servicii!
– nu faceţi cunoscut altora locul unde ţineţi valorile şi nu vă lăudaţi cu cantitatea şi calitatea lor!
– nu păstraţi sume mari de bani în casă, neasigurate, şi nici nu lăsaţi impresia că deţineţi asemenea sume; aceeaşi recomandare este valabilă şi cu privire la bijuterii;
– asiguraţi cu lacăte uşile tuturor anexelor din gospodărie, precum şi cele unde adăpostiţi animalele;
– iluminatul curţii, precum şi un câine de pază, pot fi de mare ajutor!
În cazul în care sunteţi victima unui furt din locuinţă, anunţaţi de urgenţă poliţia, nu atingeţi sau nu mişcaţi de la locul lor lucrurile din locuinţă şi, pe cât posibil, interziceţi accesul altor persoane în câmpul infracţional!

Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pus în aplicare de poliţişti

În ziua de 29 ianuarie 2015, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Călăraşi, cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi Postului de Poliţie Dragalina, au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Călăraşi.
C. Mircea, de 51 de ani, din comuna Dragalina, condamnat la un an şi două luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice, a fost identificat de poliţişti şi a fost transferat la Penitenciarul Slobozia, pentru executarea pedepsei.

Infracţiuni la regimul circulaţiei, constatate de poliţişti

Conducerea autovehiculelor de către persoane care nu posedă permise de conducere sau de către cei care se află sub influenţa alcoolului constituie infracţiuni. Poliţiştii atrag atenţia că iresponsabilitatea se plăteşte cu închisoarea!

La data de 31 ianuarie 2015, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Budeşti au depistat pe I. Emanuel, de 38 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, pe D.J. 301, fără a poseda permis de conducere.

În noaptea de 01/02 februarie 2015, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier au depistat, pe raza comunei Jegălia, pe C. Marian, de 21 ani, din municipiul Feteşti, judeţul Ialomiţa, în timp conducea pe DN 3B, căruia îi era suspendat dreptul de a conduce autovehicule.

Poliţişti din cadrul Serviciului Rutier au identificat în trafic, în noaptea de 01/02 februarie 2015, pe B. Marius, de 20 ani, din comuna Borcea, judeţul Călăraşi, în timp conducea un autoturism, pe strada Cornişei, din municipiul Călăraşi, fără a poseda permis de conducere.

În noaptea de 01/02 februarie 2015, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Călăraşi au depistat pe G. Dumitru, de 26 ani, din comuna Cuza Vodă, judeţul Călăraşi, în timp conducea un autoturism pe DN 3, pe raza comunei Vlad Ţepeş.
Conducătorul auto a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest şi să se supună recoltării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În noaptea de 01/02 februarie 2015, poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Olteniţa au prins pe S Daniel, de 25 ani, din comuna Spanţov, judeţul Călăraşi, în timp conducea un autoturism, pe raza loclaităţii, deşi prezenta o concentraţie alcoolică de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Riscul pentru siguranţa rutieră, reprezentat de astfel de încălcări ale legii, este sancţionat cu întocmirea de dosare penale.

Acţiuni, desfăşurate de poliţişti, pentru creşterea siguranţei participanţilor la trafic, pe raza municipiilor Călăraşi şi Olteniţa

La data de 30 ianuarie 2015, poliţiştii rutieri din cadrul Biroului Rutier şi Biroului de Ordine Publică Urban Olteniţa au desfăşurat acţiuni de reducere a riscului de victimizare, pe raza municipiului Olteniţa.
Oamenii legii au acţionat şi pentru fluidizarea traficului, prin sancţionarea şi a neregulilor în ceea ce priveşte oprirea şi staţionarea neregulamentară a autovehiculelor.
Astfel, au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenţionale, cu o valoare totală a amenzilor de peste 6.000 lei. 6 sancţiuni au fost aplicate pentru oprire neregulamentară, una pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice, 6 pentru conducere cu viteză peste limitele legale, fiind retras şi un certificat de înmatriculare.

La data de 30 ianuarie 2015, poliţiştii rutieri din cadrul Serviciului Rutier şi Biroului Rutier Călăraşi au efectuat o acţiune pe strada Bucureşti, pentru asigurarea unui trafic rutier fluent şi sigur, prin combaterii neregulilor în ceea se priveşte staţionarea şi oprirea neregulamentară a autovehiculelor.
26 de conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de peste 5.000 lei.
Poliţiştii au aplicat 17 amenzi pentru oprire neregulamentară, 1 pentru lipsa asigurării obligatorii de răspundere civilă, 1 pentru neacordare de prioritate pietonilor, 3 pentru neutilizarea centurii de siguranţă. A fost retras un certificat de înmatriculare şi un permis de conducere.

Acţiunile poliţiştilor au un caracter de continuitate, fiind menite să contribuie la creşterea gradului de siguranţă a circulaţiei rutiere şi la reducerea riscului de victimizare din accidente de circulaţie.

Error