NEW ALERT OLTENITA-Oamenii legii au acţionat pe raza judeţului Călăraşi în ziua de 14 martie a.c., pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă civică, constatând 7 fapte de natură penală şi aplicând 472 sancţiuni contravenţionale.

În urma verificărilor efectuate de lucrătorii Biroului de Investigare a Fraudelor Olteniţa, la o societate comercială cu punct de lucru în Municipiul Olteniţa, unitate ce are ca obiect principal de activitate pariurile sportive, s-a constatat că G. Elisabeta, de 24 ani, din aceeaşi localitate, prezintă o lipsă în gestiune în valoare de 4.575 lei.

 

 

Poliţiştii au stabilit că suma în cauză a fost folosită pentru plasarea de bilete la pariuri sportive în interes personal, banii provenind din gestiune.

A fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea de infracţiunii de gestiune frauduloasă.

— Cu ocazia activităţilor de patrulare pe raza de competenţă, agenţi din cadrul Poliţiei Oraşului Budeşti au depistat în flagrant pe C. Marius, de 24 ani, P. Gheorghiţă, de 19 ani şi I. Ştefan, de 19 ani, toţi din Oraşul Budeşti, în timp ce săpau un şanţ între localităţile Budeşti şi Gruiu, în apropierea D.N.4

Din verificările efectuate s-a stabilit că prin zona respectivă trece cablu subteran Romtelecom, care în prezent este dezafectat, iar cei trei tineri au declarat că intenţionau să caute fier vechi.

          În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de tentativă de furt calificat.

 

— Agenţi din cadrul Poliţiei Oraşului Lehliu Gară au oprit în intersecţia D.J. 201B cu D.C. 76, un moped, condus de N. Nichita, de 23 ani, din Comuna Frăsinet, iar din verificările efectuate a rezultat că acesta nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

 

— Poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Olteniţa au depistat pe raza Municipiului Olteniţa, pe N. Nicolae, de 47 ani, condamnat la 6 ani  de închisoare şi N. Maria, de 44 ani, persoană condamnată la 3 ani închisoare, ambii din Oraşul Budeşti, ocazie cu care cele două persoane au fost preluate de lucrători ai Serviciului Investigaţii Criminale Călăraşi, Biroul Urmăriri, în vederea încarcerării.

 

— A fost depistat S. Vasile, de 38 ani, din Comuna Perişoru, în timp ce conducea un moped, proprietate personală, pe drumul comunal D.C. 11, fără a poseda permis de conducere.

 

 

— O patrulă de siguranţă publică din cadrul Biroului Ordine Publică Urban Olteniţa a surprins pe T. Ion, de 30 ani şi V. Fănel, de 11 ani, ambii din Comuna Mitreni, în timp ce se ascundeau după o autoutilitară marca Ford Tranzit proprietatea unei societăţi comerciale din Municipiul Olteniţa, asupra lui V. Fănel fiind găsit un mox reglabil metalic.

În urma examinării autoutilitarei s-a constatat că bunurile din interiorul acesteia erau răvăşite, iar portiera laterală deschisă.

Cercetărilor poliţiştilor au condus la stabilirea situaţiei de fapt, respectiv faptul că în noaptea de 14/15 martie a.c., T. Ion şi V. Fănel, prin forţarea sistemului de asigurare al autoturismului marca Mercedes, proprietatea lui M. Florian, de 62 ani, din Municipiul Olteniţa, ce se afla parcat lângă autoutilitara marca Ford Tranzit, au pătruns în interior fără a sustrage bunuri.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la furt calificat.

 

Error