Social

Mii de bunuri susceptibile a fi contrafăcute estimate la 980.000 lei, descoperite în P.T.F Călărași

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călărași, împreună cu reprezentanți din cadrul Direcției Generale a Vămilor au descoperit într-un autocamion, cantitatea de 4.761 articole vestimentare, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

 

În ziua de 19.06.2021, în jurul orei 18.00, polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Călărași au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui autocamion, condus de către un cetățean turc, în vârstă de 43 de ani. Acesta transporta conform documentelor de însoțire a mărfii, articole textile din Turcia pentru o societate din Suceava.

În urma controlului amănunțit efectuat, polițiștii au descoperit faptul că o parte dintre bunurile transportate de către șofer sunt inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Procedând la inventarierea acestora împreună cu reprezentanți din cadrul Direcției Generale a Vămilor, a rezultat un total de 4.761 articole vestimentare care ar putea aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală.

Bunurile, în valoare de aproximativ 980.000 lei  dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost indisponibilizate de către polițiști la sediul STPF Călărași.

În prezent, față de persoana în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”, urmând ca la finalizarea verificărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.