La Colegiul Sandu Aldea din municipiul Călăraşi şi la Şcoala 2 din Olteniţa s-a desfăşurat vineri şi astăzi faza locală a concursului Educaţie rutieră – educaţie pentru viaţă 2013

În municipiul Călăraşi au participat echipele şcolilor Carol I, Mircea Vodă, Nicolae Titulescu, Tudor Vladimirescu şi colegiilor Economic şi Agricol Sandu Aldea, iar la Olteniţa echipele Şcolii 2.
Activitatea a fost organizată de poliţiştii Serviciului Rutier Călăraşi, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Călăraşi şi al Asociaţiei Române pentru Protejarea şi Respectarea Drepturilor Victimelor din Evenimente Rutiere.
Concursul a constat în susţinerea a trei probe:
– Evaluarea cunoştinţelor teoretice în materie de circulaţie rutieră a elevilor.
– Îndemânarea în conducerea bicicletei (probă practică).
– Cunoaşterea şi respectarea regulilor rutiere într-un poligon special amenajat (probă practică).
Câştigătoare au fost desemnate echipele şcolii Nicolae Titulescu şi Colegiului Sandu Aldea din municipiul Călăraşi, iar din Olteniţa ale Şcolii 2. Acesta vor participa pe data de 31 mai a.c. la faza judeţeană a concursului, care va avea loc la Colegiul Agricol din Municipiul Călăraşi.
Participanţii au primit din partea organizatorilor mici daruri, constând în dulciuri şi tricouri imprimate cu sloganul acţiunii „Alege viaţa!”.
De asemenea, cu ocazia activităţilor dedicate marcării Zilei Copilului, pe data de 01 iunie a.c., în Parcul Dumbrava din municipiul Călăraşi, toţi participanţii la acest concurs vor primi diplome din partea poliţiştilor.