BULETIN DE PRESĂ-27 mai 2013


Infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, constatate de poliţişti

Agenţi din cadrul Postului de Poliţie Vîlcelele au depistat pe D.C. 25, la data de 25 mai a.c., ora 00.10, pe T. Dumitru, de 42 ani, din comuna Dragoş Vodă, judeţul Călăraşi, care conducea un autoturism marca Dacia şi care a prezentat la testarea cu aparatul etilotest o concentraţie alcoolică de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorul auto a fost transportat la Spitalul Judeţean Călăraşi, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În seara de 24 mai a.c., or 1720, agenţi din cadrul Postului de Poliţie Spanţov au depistat în trafic un moped condus de G. Gabriel, de 17 ani, din comuna Spanţov, care nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

În dimineaţa de 25 mai a.c., ora 09.45, poliţiştii au depistat pe D.N. 31, pe raza comunei Spanţov, pe A. Jenel, de 36 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism marca Opel, fără a poseda permis de conducere.

În seara de 25 mai a.c., ora 21.17, agenţi din cadrul Biroului Rutier Călăraşi au depistat pe strada Al. Tineretului pe P. Constantin, de 59 ani, din

localitate, în timp ce conducea un autoturism marca Dacia Logan, având o concentraţie alcoolică de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorul auto a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În noaptea de 25/26 mai a.c., în jurul orei 05,50, agenţi din cadrul Poliţiei Oraşului Lehliu-Gară au oprit pe strada Industriei un autoturism marca Daewoo, condus de N. Gheorghe, de 20 ani, din comuna Sălcioara, judeţul Ialomiţa, care emana halenă alcoolică.
Fiind testat cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie alcoolică de 0,45 mg/l alcool pur în aerul respirat.

În ziua de 26 mai a.c., în jurul orei 1935, agenţi din cadrul Postului de Poliţie Chirnogi au oprit în trafic un moped condus de V. Marius, de 18 ani, din comuna Mitreni, judeţul Călăraşi, care nu posedă permis de conducere.

Poliţiştii rutieri au întocmit în toate aceste situaţii acte premergătoare sub aspectul comiterii de infracţiuni prevăzute şi sancţionate de OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Accidente rutiere, produse pe raza judeţului

În ziua de 25 mai a.c., ora 01.50, în timp ce conducea o autoutilitară marca Iveco, pe D.N. 3, în afara localităţii Cuza Vodă, din direcţia Lehliu Gară către Călăraşi, pe fondul adormirii la volan, M. Marian, de 39 ani, din Călăraşi, a

pierdut controlul asupra autovehiculului. Maşina a părăsit partea carosabilă şi a intrat într-un copac de pe marginea drumului.
În urma impactului a rezultat decesul conducătorului auto.

La data de 26 mai a.c., ora 16.25, pe D.N. 4, în interiorul comunei Frumuşani, S. Aurelia, de 41 ani, din localitate, în timp ce conducea autoturismul marca Peugeot, pe fondul nerespectării priorităţii de trecere, a intrat în coliziune cu o motocicletă marca Yamaha, care circula din sens opus, condusă de C. Lavinia, de 31 ani, din municipiul Bucureşti.
Din accident a rezultat rănirea gravă a lui C. Lavinia.

În ziua de 26 mai a.c., ora 17.40, pe D.N. 3, în afara localităţii Plevna, comuna Lupşanu, D. Nicoleta, de 29 ani, din comuna Chiajna, judeţul Ilfov, a condus un autoturism marca Kia şi pe fondul neadaptării vitezei pe un segment de drum în curbă, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare. Autoturismul a părăsit partea carosabilă şi a intrat într-un copac, unde a luat foc.
Conducătoarea auto a fost scoasă din autoturism, însă, din cauza leziunilor suferite a decedat la scurt timp.

Poliţiştii au deschis dosare penale în aceste situaţii pentru stabilirea tuturor împrejurărilor producerii accidentelor rutiere.