JANDARMERIA CALARASI-COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

                                                                                                                  Călăraşi, 24 martie 2021

 

Cu privire la informațiile apărute în spațiul public referitoare la arestarea preventivă  a  unui jandarm din București, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Călărași face următoarele precizări:

Subofițerul  este anagajatul unității noastre, iar conducerea instituției a cunoscut situația acestuia și a oferit concursul pe tot parcursul cercetărilor desfăşurate de organele de anchetă.

Totodată, menționăm că, în ceea ce îl privește pe subofițer, la nivelul unității au fost luate mai multe măsuri, respectiv: retragerea armamentului individual, executarea unor atribuții  în cadrul unității (pentru a nu avea contact cu cetățenii) și introducerea acestuia într-un program de consiliere  și monitorizare psihologică.

Precizăm că subofițerul este angajat din iulie 2010, iar la ultima evaluare  psihologică, în anul 2020,  a fost declarat apt.

Pentru nerespectarea regulamentelor militare, a fost sancționat de patru ori, ultima dată în anul 2018.

Suspendarea activității consiliilor de onoare pe timpul stării de urgență și alertă, precum și existenta unor dosare penale au împiedicat desfășurarea procedurilor interne de aplicare a unor sancțiuni disciplinare  pentru comportamentul  care aduce atingere onoarei militare.

Acesta este un caz izolat la nivelul unității și condamnăm astfel de comportamente care nu sunt acceptate în relaţiile sociale.

 

 

Error