ISU CALARASI-BULETIN DE PRESA 23 MARTIE 2015

INCENDIU AUTOIntervenție la incendiu de autoturism în localitatea Dragalina
Un echipaj de stingere din cadrul Secţiei de pompieri Dragalina a acţionat pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 45 minute

În data de 21.03.2015, ora 01.57, pompierii militari din cadrul Secţiei Dragalina au fost solicitați să acţioneze pe raza localităţii, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism staţionat(înmatriculat în Bulgaria), proprietate individuală, aparținând lui Dumitru R.
La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta foarte violent, cu flacără şi cu fum dens, la nivelul întregului autoturism.
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs la nivelul unui cablu deteriorat din componenţa instalaţiei autovehiculului.
Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând rapid pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 45 minute.
În urma incendiului autoturismul a ars în proporţie de 90%, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de aproximativ 25.000 de lei.

INCENDIU 2Intervenție la incendiu de locuință în localitatea Fundeni
Pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenţie Budeşti au intervenit pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 40 de minute

În data de 21.03.2015, ora 06.32, pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenţie Budeşti au fost solicitați să acţioneze în localitatea Fundeni, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul unei locuințe, proprietate individuală, aparținând Elenei F.
La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta cu flacără şi cu mult fum la nivelul acoperișului locuinței, pe o suprafață de aproximativ 15 metri pătrați.
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza coșului de evacuare a fumului, deteriorat și neprotejat termic față de materialele combustibile.
Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 40 de minute.
În urma incendiului a ars acoperișul casei (construit din lemn și învelit cu carton bituminat), pe o suprafață de aproximativ 15 metri pătrați, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de 400 de lei.
Exista pericolul ca arderea să se extindă și la alte bunuri materiale, însă pompierii militari au intervenit prompt și au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 30.000 de lei.

Error