ISU CALARASI-4 APRILIE 2016

ISU pompieriIntervenţie la incendiu de vegetație uscată și stuf pe marginea bălții în localitatea Mihai Viteazu, comuna Vlad Țepeș

 

Un echipaj de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași a acţionat pentru stingerea incendiului de vegetație uscată cu o autospecială timp de aproximativ 40 de minute, evitând posibilitatea propagării arderii la alte bunuri materiale

 

 

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană neidentificată, care a folosit intenționat o sursă de aprindere pentru a da foc unor resturi menajere, arderea extinzându-se la vegetația uscată și stuful din apropiere

 

          În data de 01.04.2016, ora 16.12, un echipaj specializat de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași a fost solicitat să acţioneze pe raza localității  Mihai Viteazu, comuna Vlad Țepeș, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată și stuf izbucnit pe o proprietate  aparţinând domeniului privat român.

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta cu flacără şi cu fum dens la nivelul vegetației uscate și a stufului pe o suprafață de aproximativ trei hectare, existând risc de extindere la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană neidentificată, care a folosit intenționat o sursă de aprindere pentru a da foc unor grămezi de resturi menajere, arderea extinzându-se din cauza vântului și la vegetația uscată și stuful din apropiere.

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Călărași s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, acţionând rapid pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 40 de minute.

În urma incendiului au ars: aproximativ 2000 kg de resturi menajere și stuf din apropierea bălții piscicole pe o suprafață de circa trei hectare, nefiind înregistrate pagube materiale.

Exista pericolul ca arderea să se extindă la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate, însă pompierii militari au intervenit prompt și au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 100.000 de lei.

        La această intervenție au participat alături de pompierii militari și reprezentanții Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al localității Vlad Țepeș.

 

 

 

Intervenţie la incendiu de locuinţă în localitatea Dorobanțu

 

Două echipaje de stingere din cadrul Gărzii de intervenție Chiselet au acţionat pentru stingerea incendiului cu două autospeciale timp de aproximativ o oră și 35 de minute, evitând posibilitatea propagării arderii la alte bunuri materiale

 

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza unui scurtcircuit electric produs la un aparat electric nesupravegheat (incubator)

 

          În data de 02.04.2016, ora 11.02, două echipaje specializate de stingere din cadrul Gărzii de intervenție Chiselet au fost solicitate să acţioneze pe raza localității Dorobanțu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă, proprietate individuală, aparţinând lui Horia P.

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără şi cu fum dens la nivelul bucătăriei locuinţei, existând risc de extindere la celelalte camere și bunuri materiale aflate în imediata vecinătate.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza unui scurtcircuit electric produs la un aparat electric nesupravegheat (incubator).

Pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenție Chiselet s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, acţionând eficient pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ o oră și 35 de minute.

În urma incendiului au ars: elemente de mobilier din bucătăria locuinței, două uși și tocurile din lemn ale acestora, două ferestre, un incubator și 20 de metri de cablu electric, 15 metri pătrați de lambriu, aparatură electrocasnică și 50 de kilograme materiale textile, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de circa 30.000 de lei.

Exista pericolul ca arderea să se extindă la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate, însă pompierii militari au intervenit prompt și au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 150.000 de lei.