Social

BULETIN DE PRESĂ-4 APRILIE 2016

 

 

 

radio tv oltenita-2016-6Reţinuţi de poliţişti pentru comiterea de infracţiuni cu violenţă

 

Poliţiştii Secţiei 8 Tămădău Mare au reţinut şase persoane care ar fi produs o stare conflictuală în faţa unui bar din localitatea Florica, judeţul Călăraşi.

La începutul lunii martie 2016, cei şase bărbaţi, cu vârste cuprinse între 26 ani şi 49 ani, toţi din comuna Ileana, ar fi fost implicaţi în acte de lovire sau alte violenţe, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, pe raza localităţii Florica, în urma cărora trei persoane au fost rănite, având nevoie de îngrijiri medicale.

La data de 03 aprilie a.c., poliţiştii i-au reţinut pe agresori şi i-au depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Lehliu-Gară cu propunerea de arestare preventivă.

 

 

Actele de tulburare a ordinii publice nu rămân nesancţionate de poliţişti / 11 persoane din Sohatu au fost reţinute

 

Poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Gălbinaşi au reţinut 11 persoane care ar fi produs acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice pe raza localităţii Sohatu, în noaptea de 26/27 martie 2016.

Cei 11 bărbaţi, cu vârste între 16 şi 53 ani, ar fi fost implicate într-o agresiune produsă pe terasa unui bar din comuna Sohatu, în urma căreia o persoană a fost rănită, având nevoie de îngrijiri medicale.

Poliţiştii au dispus faţă de agresori măsura reţinerii pentru 24 de ore, fiind cercetaţi în continuare pentru comiterea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice.

 

****************

          Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi derulează Proiectul  „Bumerangul violenţei” pentru prevenirea infracţiunilor de loviri sau alte violenţe în mediul urban şi rural.

        

 

Aceasta se desfăşoară în scopul menţierii siguranţei cetăţenilor, prin informarea populaţiei cu privire la măsurile de autoprotecţie ce trebuie adoptate pentru a nu deveni victimele infracţiunilor săvârşite cu violenţă şi la consecinţele juridice şi sociale în cazul comiterii unei astfel de infracţiuni.

 

 

 

Acţiune a poliţiştilor rutieri pentru reducerea riscului rutier / starea tehnică a autovehiculelor, la verificat

 

În perioada 30 – 31 martie 2016, poliţiştii Serviciul Rutier şi reprezentanţii Registrului Auto Român au organizat o acțiune de prevenire a accidentelor rutiere produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor.

În timpul activităţilor efectuate pe drumurile publice, au fost verificate în trafic 50 de autovehicule înmatriculate atât în România cât și în alte state, fiind constatate  44 de abateri pentru care au fost aplicate sancțiuni în valoare de 14.970 lei.

Dintre acestea 33 de sancţiuni au fost aplicate conducătorilor auto ale căror vehicule nu corespundeau din punct de vedere tehnic circulației pe drumurile publice.

În două situații vehiculele verificate prezentau defecțiuni grave ale mecanismului de direcție, față de cei doi conducători auto fiind dispusă măsura reținerii permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile și retragerii certificatelor de înmatriculare până la remedierea defecțiunilor.

Poliţiştii au dispus măsura complementară a reţinerii a 25 de certificate de înmatriculare, printre defecțiunile tehnice identificate fiind: defecțiuni la mecanismul de direcție (2), nivelul ridicat al noxelor (7), defecțiuni la sistemul de iluminare/semnalizare (4), elemente de caroserie degradate (3), folii sau tratamente chimice neomologate (2), anvelope cu un grad de uzură peste limita legal admisă sau instalații/dotări neomologate (2).

 

 

 

 

 

 

 

Infracţiuni la regimul rutier, constatate de poliţişti / conducători auto, cercetaţi penal

 

La data de 02 aprilie 2016, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Olteniţa au depistat pe C. Gheorghe, de 52 ani, din Bucureşti, care conducea pe raza comunei Spanţov un autovehicul radiat din circulaţie.

 

 

În după-amiaza de 02 aprilie 2016, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Călăraşi au identificat pe DN 3, în comuna Vlad Ţepeş, un autoturism condus de V. Petrică, de 58 de ani, din Bucureşti, care prezenta o concentraţie alcoolică de 0,77 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 

 

În după-amiaza de 02 aprilie 2016, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Budeşti au depistat pe N. Constantin, de 46 ani, din Bucureşti, care conducea pe DN 4, în interiorul localității Frumușani, o autoutilitară deşi avea permisul de conducere reținut și prezenta o concentrație alcoolică de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

 

În noaptea de 02/03 aprilie 2016, pe bulevardul 1 Decembrie din Olteniţa, poliţiştii au depistat un autovehciul condus de T. Marius, de 37 ani, din localitate, care prezenta o concentraţie alcoolică de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

 

În după-amiaza de 03 aprilie 2016, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Călăraşi au depistat pe E. Nicoleta, de 18 ani, care conducea pe strada Mușețelului, un moped neînmatriculat și fără a poseda permis de conducere.

 

 

În noaptea de 03/04 aprilie 2016, poliţişti din Olteniţa au identificat pe strada Lucian Popescu un autoturism condus de M. Florin, de 24 ani, din comuna Chirnogi, care prezenta o concentraţie alcoolică de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

 

 

Toate aceste persoane, depistate de poliţişti în timp ce conduceau autovehicule neînmatriculate, fiind sub influenta alcoolului sau fără a poseda permise de conducere, vor fi cercetate în cadrul dosarelor penale întocmite pentru comiterea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

 

 

Conducător auto, aflat sub influenţa alcoolului şi fără a poseda permis, implicat într-un accident rutier, reţinut de poliţişti

 

Poliţiştii Biroului Rutier Călăraşi au reţinut un tânăr de 20 ani, care, fiind sub influenţa alcoolului şi fără a poseda permis de conducere, a lovit cu mopedul un biciclist. După accident a părăsit locul faptei, fără încuviinţarea poliţiştilor.

În seara de 01 aprilie 2016, N. Adrian, de 20 ani, a condus un moped pe raza comunei Borcea şi a accidentat uşor un minor de 13 ani, care se deplasa cu bicicleta.

Conducătorul auto a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, fiind depistat la domiciliu, când a şi fost testat cu aparatul etilotest, concentraţia alcoolică indicată fiind de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul nu posedă permis de conducere.

Poliţiştii au dispus faţă de acesta măsura reținerii pentru comiterea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

 

Evenimente rutiere

 

La data de 02 aprilie 2016, pe DN. 3B, în localitatea Modelu, N. Daniela, de 25 ani, din comuna Roseţi, a condus un autoturism şi a accidentat uşor un minor de 10 ani, care s-a angajat în traversarea părţii carosabile prin loc nepermis şi fără să se asigure.

Poliţiştii au constatat că tânăra de la volan nu se afla sub influenţa alcoolului şi posedă permis de conducere.

 

 

La data de 02 aprilie 2016, L. Emil, de 62 ani, din Olteniţa, a condus un autoturism pe raza municipiului Olteniţa şi, pe fondul efectuării manevrei de întoarcere în intersecţie, l-a accidentat pe I. Vasile, de 60 ani, care se deplasa pe bicicletă în aceeaşi direcţie de mers.

 

Conducătorul auto şi biciclistul au fost testaţi de poliţişti cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.

 

 

În seara de 02 aprilie 2016, N. Marius, 19 ani, din comuna Chirnogi, a condus un autoturism  şi a surprins şi accidentat uşor pe L. Maria, de 77 ani, care se deplasa pe partea carosabilă.

Poliţiştii au constatat că şoferul nu se afla sub influenţa alcoolului şi posedă permis de conducere.

 

 

La data de 03 aprilie 2016, B. Florin, de 25 ani, din comuna Cernica, judeţul Ilfov, a condus un autoturism pe DJ 301, în comuna Plătăreşti, şi pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de trafic, a acroşat un cap de pod şi a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu alt autoturism condus de I. Aurelian, de 27 ani, din Bucureşti.

Din accident a rezultat rănirea uşoară unui pasager.

Ambii conducători auto posedă permise de conducere şi au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative.

 

 

În după-amiaza de 03 aprilie 2016, D. Marin, de 79 ani, a condus un autoturism pe raza comunei Ulmu şi, pe fondul neatenției, a părăsit partea carosabilă și a accidentat ușor un pieton care se afla pe marginea drumului.

Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 

 

În după-amiaza de 03 aprilie 2016, P. Cristian, de 23 ani, din comuna Frumușani, a condus un autoturism pe raza localităţii şi din cauza neadaptării vitezei de deplasare pe un sector de drum în curbă, a pierdut controlul şi a lovit un gard din beton.

Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto, care nu se afla sub influenţa alcoolului.

În toate situaţiile au fost demrate cercetări pentru determinarea împrejurărilor concrete în care s-au produs evenimentele rutiere.

 

 

Mandate puse în executare de poliţişti

 

– În dimineaţa de 02 aprilie 2016, poliţişti din cadrul Secţiei 4 Dragalina şi Serviciului Investigaţii Criminale Călăraşi au pus în aplicare mandatele de executare a pedepsei cu închisoarea emise de Judecătoria Lehliu Gară pe numele lui P. Florin, de 37 ani, și P.  Cristian, de 36 ani, ambii din Dragalina.

Cei doi bărbaţi, condamnaţi la 3 ani, respectiv la 3 ani și 8 luni închisoare, pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat, au fost încarcerați la Penitenciarul Slobozia.

 

– Poliţiştii au depistat şi reţinut şi pe P. Nicu, de 27 ani, și pe P. Ionuț, de 29 ani, ambii din comuna Dragalina, condamnaţi de Judecătoria Lehliu Gară la câte 4 ani și 6 luni închisoare pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat.

Cei doi bărbaţi au fost încarcerați la Penitenciarul Slobozia.

 

– La data de 01 aprilie 2016, poliţiştii au pus în aplicare 3 mandate de executare a pedepsei închisorii, emise pe numele lui I. Petrică,  condamnat  la 3 ani şi 6 luni, M. Elvis, condamnat la 9 luni, şi P. Gigi, condamnat  la 3 ani şi 6 luni închisoare, toţi din comuna Săruleşti.

Cele trei persoane condamnate pentru furt calificat, au fost depuse în Penitenciarul Slobozia pentru executarea pedepselor.