Intervenţii la inundaţii în municipiul Oltenița și orașul Budești

INUNDATII

Pompierii militari din Oltenița și Budești au fost angrenaţi, timp de aproximativ patru ore, în misiuni contra-cronometru de salvare a locuinţelor şi gospodăriilor cetăţeneşti, afectate de inundaţii
Echipaje specializate de pompieri militari din cadrul I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au acţionat timp de aproximativ patru ore pentru evacuarea apei din nouă gospodării, care au fost afectate de inundaţii, în urma precipitaţiilor abundente.

În urma ploilor torenţiale abundente, ce au căzut pe teritoriul judeţului într-un interval scurt de timp, dispeceratul I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi a fost anunţat despre producerea mai multor inundaţii de gospodării în localităţile Olteniţa și Budeşti, existând risc de inundare a multor locuinţe.
Astfel, echipaje specializate de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, au fost solicitate, prin apelul unic de urgenţă 112, să acţioneze în data de 28.06.2015 (în intervalul orar 18.00 – 22.00), pentru evacuarea apei acumulate în exces, în urma precipitaţiilor abundente, pe raza localităţilor Olteniţa (cinci gospodării cetăţeneşti pe străzile: Ion Heliade Rădulescu -1, Cornişei -1 şi Aurel Vlaicu -3) şi Budeşti (4 gospodării cetăţeneşti pe străzile: Oituz -1, Calea Bucureşti -1 şi Avram Iancu -2),

Trebuie menţionat că exista pericolul, ca mai multe locuinţe din localităţile Olteniţa și Budeşti, care erau construite din chirpici (pământ), să se surpe din cauza apei acumulate în exces în gospodării, însă prin intervenţii eficiente, salvatorii au reuşit în timp util să înlăture această posibilitate, diminuând considerabil efectele negative ale acestor situaţii de urgenţă.

Mai multe echipaje de pompieri profesionişti s-au deplasat la solicitările venite prin 112, cu 4 autospeciale şi 5 motopompe şi au acţionat neîntrerupt pentru evacuarea apei din obiectivele afectate timp de aproximativ patru ore.
Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi
Plt. adj. Tătăranu Ştefan-Ovidiu – Telefon: 0758236044 / 0723208850