Intervenție la incendiu de locuință în localitatea Spanțov

INCENDII LOCUINTEUn echipaj de stingere din cadrul Gărzii de intervenție Chiselet a acționat în localitatea Spanțov, pentru lichidarea unui incendiu, care se manifesta cu flacără și fum dens la nivelul acoperișului unei locuințe

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui sistem de încălzire defect și neizolat corespunzător față de materialele combustibile (sobă cu acumulare de căldură care prezintă deteriorări)

În data de 28.10.2014, ora 10.17, pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenție Chiselet au fost solicitaţi, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza localităţii Spanțov, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul acoperișului unei locuințe, proprietate individuală, aparținând lui Nicolae B.
La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără și fum dens la nivelul acoperișului locuinței, construit din lemn, tulpini de floarea soarelui și pământ.
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui sistem de încălzire defect și neizolat corespunzător față de materialele combustibile (sobă cu acumulare de căldură care prezintă deteriorări). Astfel, a fost posibil ca gazele arse și scânteile rezultate în urma arderii din sobă să intre în contact cu materialul lemnos din structura tavanului și a acoperișului, generându-se incendiul.
Un echipaj de pompieri s-a deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 35 de minute.
În urma incendiului a ars material lemnos din structura acoperișului locuinței, pagubele fiind estimate la o valoare de aproximativ 5.000 de lei.
Exista pericolul, ca din cauza vântului puternic, arderea să se extindă și la anexele și locuințele din imediata vecinătate, însă pompierii au intervenit prompt și au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 40.000 de lei.

Error