Detașamentul de la Oltenița al Diviziei civice voluntare.Voluntariat și parteneriat pentru viață.București își continuă activitatea de prevenire în școlile oltenițene

_DSC6685Miercuri, 29 octombrie 2014,Detașamentul de la Oltenița al Diviziei civice voluntare.Voluntariat și parteneriat pentru viață .București , a desfășurat o acțiune de voluntariat în școlile Alexandru Vlahuță și Mircea Eliade din Oltenița.
Din partea detașamentului au participat trei voluntari – Carmen Preda, Marcel Paraschiv și Liliana Niculiță și un voluntar în decenire, Ciprian Vidroiu._DSC6663
Au fost exemplificate trei metode pe care voluntarii le-au considerat necesare de știut de către elevii cu vârste între 10 – 14 ani – poziția laterală de siguranță, metoda HEIMLICH, pansamentele în cazul arsurilor. A existat o colaborare foarte bună între voluntari și elevi, iar după ce a fost expusă metoda , teoretic și practic, a fost exemplificată și de elevi.
_DSC6643Astfel de acțiuni vor continua și în alte școli și instituții din oraș pentru că ele își dovedesc utilitatea.
Multumim conducerii celor două școli – director, prof. Pană Florian și director, prof. Coman Lenuța pentru sprijinul acordat.

Error