PublicitateSocial

Intervenție la incendiu de autoturism pe A 2, la km 38

INCENDIU AUTO

Un echipaj de stingere din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară a acţionat rapid pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 15 minute
Conducătorul vehiculului şi ceilalţi pasageri s-au auto-evacuat, fiind în afara oricărui pericol

În data de 14.04.2015, ora 12.15, pompierii militari din cadrul Secţiei Lehliu au fost solicitați să acţioneze pe A 2, la km 38, pe raza localităţii Tămădău Mare, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism (înmatriculat în judeţul Prahova), proprietate individuală, aparținând lui Nicolae A.
La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta cu ardere mocnită şi cu mult fum în zona compartimentului motor al autovehiculului (acesta fiind staţionat pe banda de urgenţă a autostrăzii).
Conducătorul auto a conştientizat pericolul de incendiu, a staţionat pe banda de urgenţă şi a evacuat pasagerii.
Proprietarul autoturismului a încercat totodată să intervină pentru lichidarea arderii cu un stingător tip P 3, însă fără succes, solicitând sprijinul serviciilor profesioniste.
Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate medie, acţionând rapid pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 15 minute.
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza supraîncălzirii tubulaturii de evacuare a gazelor arse (ţeavă de eşapament), care prin radiaţie termică au aprins componentele din protecţia izotermă a maşinii, arderea afectând spaţiul dintre compartimentul motor şi habitaclul vehiculului.
În urma incendiului s-a distrus protecţia izotermă dintre habitaclul autoturismului şi compartimentul motor, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de aproximativ 500 de lei.