RADIO TV OLTENITA
PublicitateSocial

Intervenţie la incendiu de autoturism în Olteniţa, pe strada Dr. Lucian Popescu

 

ISU pompieriUn echipaj de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa a acţionat pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 25 minute

În data de 21.08.2015, ora 13.28, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Olteniţa au fost solicitaţi să acţioneze pe raza localităţii, pe strada Dr. Lucian Popescu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism staţionat (înmatriculat în Bulgaria), proprietate privată, aparţinând lui Florin I.
La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta foarte violent, cu flacără şi cu fum dens, la nivelul întregului autoturism, existând pericol de propagare a flăcărilor la locuinţa aflată în imediata vecinătate.
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs la nivelul unui acumulator electric defect.
Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând rapid pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 25 minute.
În urma incendiului autoturismul a ars în proporţie de 100%, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de aproximativ 50.000 de lei.

Intervenţie la incendiu de autovehicul în Olteniţa, pe strada Portului

Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Olteniţa au intervenit rapid pentru lichidarea incendiului, care se manifesta violent în zona acumulatorilor

În data de 22.08.2015, ora 00.07, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Olteniţa au fost solicitaţi să acţioneze pe raza municipiului, pe strada Portului, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autovehicul destinat transportului de mărfuri (cap tractor staţionat, înmatriculat în Bucureşti), proprietate privată, aparţinând unei societăţi comerciale.
La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta foarte violent, cu flacără şi cu fum dens, la nivelul acumulatorilor. existând pericol de propagare a arderii la întregul autovehicul.
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs la nivelul unui acumulator electric defect.
Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând rapid pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 10 minute.
În urma incendiului autoturismul au ars acumulatorii electrici, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de aproximativ 15.000 de le, valoarea bunurilor salvate ridicându-se la suma de aproximativ 50.000 de lei.

Intervenţie la incendiu de autoturism în municipiul Călăraşi, pe strada Bucureşti

Un echipaj de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi a acţionat rapid pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 15 minute

Conducătorul vehiculului s-a auto-evacuat, fiind în afara oricărui pericol

În data de 22.08.2015, ora 14.08, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Călăraşi au fost solicitaţi să acţioneze pe strada Bucureşti, în zona Mircea Vodă, în faţa bisericii, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism (înmatriculat în Bucureşti), proprietate individuală, aparţinând lui Nicolae S.
La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta cu ardere mocnită şi cu mult fum în zona compartimentului motor al autovehiculului (acesta fiind staţionat pe marginea străzii, în staţia de autobuz).
Conducătorul auto a conştientizat pericolul de incendiu, a staţionat şi s-a auto-evacuat.
Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate medie, acţionând rapid pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 15 minute.
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza unui scurtcircuit electric produs la nivelul unui cablu electric defect şi neizolat corespunzător.
În urma incendiului au ars; ceasurile de pe bord, s-au topit materiale plastice şi din cauciuc din compunerea bordului şi mai multe elemente din alcătuirea compartimentului motor, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de aproximativ 1000 de lei.

Intervenţie la incendiu de locuinţă în localitatea Gălbinaşi
Pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenţie Budeşti au intervenit pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 120 de minute

În data de 22.08.2015, ora 23.32, pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenţie Budeşti au fost solicitaţi să acţioneze în localitatea Gălbinaşi, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul unei locuinţe, proprietate individuală, aparţinând Ioanei S

La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta cu flacără şi cu mult fum la nivelul acoperişului locuinţei, cât şi în interiorul acesteia, mai puternic la nivelul unui dormitor.
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza neglijenţei unei persoane, care a adormit, uitând o ţigară aprinsă în apropierea materialelor textile, generând astfel arderea, care s-a extins rapid.
Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ două ore.
În urma incendiului au ars: circa 35 % din suprafaţă locuinţei, acoperişul casei (construit din lemn şi învelit cu carton asfaltat), elemente de mobilier, materiale textile şi aparatură electrocasnică, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de 10.000 de lei.
Exista pericolul ca arderea să se extindă şi la alte bunuri materiale, însă pompierii militari au intervenit prompt şi au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 40.000 de lei.