Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi a desfăşurat, la data de 10 iulie 2015, acţiuni punctuale, pe raza judeţului, pentru prevenirea faptelor antisociale, creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor, prin menţinerea ordinii şi liniştii publice.

 

politia 2Poliţiştii au desfăşurat 13 acţiuni şi au efectuat 86 de controale în pieţe, târguri şi în alte zone cu unităţi de alimentaţie publică, precum şi pe drumurile publice.
Acestea au vizat prevenirea şi combaterea activităţilor comerciale ilicite şi a evaziunii fiscale, reducerea riscului rutier prin combaterea conducerii autovehiculelor cu viteză excesivă sau de către persoane aflate sub influenţa alcoolului, verificarea modului de asigurare a pazei unităţilor comerciale şi a obiectivelor.

Oamenii legii au verificat peste 100 de societăţi comerciale şi au înregistrat 4 dosare penale.
Au fost aplicate 370 de sancţiuni contravenţionale, cu o valoare a amenzilor de peste 175.000 lei, fiind confiscate bunuri în valoare de 440 lei şi au fost ridicate în numerar sume de peste 1000 lei.
Acţiunile vor fi desfăşurate în continuare, pentru reducerea riscului rutier, pe raza judeţului Călăraşi, şi pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă pentru cetăţeni.
Exemple:
– În urma controlului efectuat la o întreprindere individuală din incinta unui bazar din municipiul Călăraşi, s-a constatat că erau expuse spre vânzare obiecte vestimentare purtând însemnele unor mărci înregistrate cunoscute, bunuri
susceptibile a fi contrafăcute.
Poliţiştii au demarat cercetări în cauză, sub aspectul infracţiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

– Pe raza comunei Modelu, judeţul Călăraşi, a fost identificat un bărbat de 30 ani, din localitate, care conduce un moped fără a posedă permis de conducere. În urma testării bărbatului, cu aparatul etilotest, poliţiştii au constatat că acesta prezenta o concentraţie alcoolică de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cercetările vor fi efectuate sub aspectul săvârşirii de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Error